Zimski športi

Mikaela Shiffrin: Število poškodb je uničujoče. To je res preveč

Andorra la Vella, 08. 02. 2024 11.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ameriška smučarska zvezdnica Mikaela Shiffrin, ki je grdo padla na smuku v Cortini d'Ampezzo, ne bo nastopila konec tedna na svetovnem pokalu v Andori. Kot je petkratna skupna zmagovalka svetovnega pokala zapisala na družbenih omrežjih, bo izpustila veleslalom in slalom ta vikend v andorskem zimskem središču Soldeu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Mikaela Shiffrin je sporočila novice o premoru zaradi poškodbe in obenem kritizirala zgoščen razpored tekem v svetovnem pokalu alpskih smučark. "Vsak dan mi gre bolje," je zapisala. Obenem je pojasnila, da njeno levo koleno še ni zdržalo dovolj obremenitev, da bi lahko tekmovala v Andori. Shiffrin je pred dvema tednoma grdo padla na prvem od dveh smukov v Cortini d'Ampezzo, pri tem pa si je poškodovala vezi. Zmagovalka 95 tekem svetovnega pokala je še zapisala, da jo še vedno boli tudi modrica na kosti, ki jo je utrpela na začetku sezone.

Mikaela Shiffrin je pred dobrima dvema tednoma grdo padla na prvem od dveh smukov v Cortini d'Ampezzo, pri tem pa si je poškodovala vezi. Američanko je v bolnišnico odpeljal helikopter.
Mikaela Shiffrin je pred dobrima dvema tednoma grdo padla na prvem od dveh smukov v Cortini d'Ampezzo, pri tem pa si je poškodovala vezi. Američanko je v bolnišnico odpeljal helikopter. FOTO: AP

Poleg Shiffrin je bilo to zimo še nekaj odmevnih poškodb. Med drugim se je sezona že končala za njenega partnerja Norvežana Aleksandra Aamodta Kildeja, nekdanja skupna zmagovalca svetovnega pokala, Francoza Alexisa Pinturaulta in Slovakinjo Petro Vlhovo, ter Švicarko Corinne Suter. Pred kratkim se je med treningom huje poškodovala tudi italijanska smukačica Sofia Goggia. Število poškodb je "uničujoče", je dejala Shiffrin: "To je res preveč."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

punkracij
08. 02. 2024 18.01
+1
Pač to so gladiatorji pohlepnega kapitala.
Slavko BabIč
08. 02. 2024 16.10
+1
ta bo kmau nehala tako kakor vonova
25petelinov
08. 02. 2024 14.08
+3
Pohlep je avtoimuna bolez, ko ravno je gonilo napredka.
zmerni pesimist
08. 02. 2024 13.56
+3
Preveč tekem sobote nedelje pa še med tednom vendar denar vleče
Ici
08. 02. 2024 13.24
+15
Najbolj pomembnega ne pove nihče. To je snežna podlaga. Pred leti so tekmovali po snegu. Danes tekmujejo na snežnem betonu. Ta je trd kot asfalt in vsak padec po njem v smučarski opremi, ki ne nudi nobene resne zaščite, lahko pomeni poškodbo.
Sailer2
08. 02. 2024 13.36
+6
jaz sem vprašal enega francoskega tekmovalca v hitrostnem smučanju, zakaj ne uporabljajo podobnih kombinezonov kot v motoGP pa je rekel zaradi aerodinamike, ok, recimo za tak šport ampak za alpince v hitrih disciplinah bi pa bil dobrodošel kak kombinezon ter malo bolj resna čelada, jaz vem da bi vsaj uporabljal masko za brado ter trde obveze po nogah ter okoli ramen!
Sailer2
08. 02. 2024 12.53
+7
''Mik'' ma prav, pa ne da je sploh preveč tekem, preveč je enih obveznosti katere pridejo skupaj s tekmami, od žreba številk, do intervjujev po tekmah ter do ceremonij, po dve uri časa med vikendom za relaksirati je premalo za tekmovalca!!