Zimski športi

Minnesota drugič zapored boljša od Los Angelesa

Los Angeles, 28. 02. 2021 07.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Los Angeles Kings so v ligi NHL vpisali drugi zaporedni poraz. Še drugič v 24 urah so se pomerili z Minnesota Wild in še drugič po vrsti je slavila domača zasedba iz St. Paula. Minnesota je prišla do šeste zaporedne zmage, tokrat so kralje odpravili v podaljšku s 4:3. Anže Kopitar je bil podajalec pri dveh zadetkih.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: AP

Še drugič zaporedoma so se kralji morali reševati iz brezna po zaostanku 0:3. Tokrat pa se zadeve niso končale že v rednem delu. Kralji so se tudi s pomočjo odličnih podaj kapetana Anžeta Kopitarja rešili ter se vrnili v igro. Minnesota je povsem nadzorovala potek igre v prvih 22 minutah obračuna. V prvi tretjini sta v razmaku treh minut zadela Joel Eriksson in Nico Sturm. Tudi začetek druge tretjine je bil v znamenju domače prevlade. Kiril Kaprizov je povišal na 3:0 v 22. minuti, A so kralji odgovorili že dobro minuto kasneje, ko so izkoristili moštveno premoč ter zadeli preko Drewa Doughtyja v akciji s Kopitarjevim podpisom in pomočjo Adriana Kempeja. Austin Wagner je v 32. minuti poskrbel še za drugi zadetek kraljev, dve minuti in 45 sekund pred koncem pa so kralji znova izkoristili power play. Za izenačenje 3:3 in podaljšek je zadel Kempe, v akciji pa sta sodelovala Kopitar in Doughty. Kralji so skušali izkoristiti dodatni čas ter si priigrati vsaj točko, a je zmaga ostala doma, ko je v zadnji sekundi na 4:3 zadel Matt Dumba. Kopitar je na tekmi vpisal svojo 18. in 19. podajo v sezoni, kar ga uvršča na peto mesto najboljših podajalcev lige. Hrušičan pa je prav tako najboljši med igralci zahodne konference v izkupičkih podaj (19) in točk (23). Kralji na lestvici skupine Honda West zasedajo četrto mesto; imajo 22 točk. Pred njimi so Colorado (23), Minnesota (24) in vodilni Las Vegas (25). Kralji so sklenili najdaljšo turnejo gostovanj v sezoni s šestimi tekmami, na katerih so dosegli devet od možnih 12 točk. "Zdelo se nam je, da imamo dovolj dobre možnosti za zmago," je dejal Kempe. "Občutek je še vedno slab, ker smo izgubili, potem ko smo v drugi in tretji tretjini kar dobro prevzeli pobudo. Sitno, ampak glede na to, da smo dobili vsaj točko, je v redu."

Andrej Vasilevskij in Jake Guentzel
Andrej Vasilevskij in Jake Guentzel FOTO: AP

Ljubitelji hokeja so lahko res prišli na svoj račun. Vsega skupaj je bilo kar 14 obračunov. Največ golov, kar 13, je bilo na tekmi San Jose Sharks – St. Louis Blues. Goleado so dobili gostje iz St. Louisa s 7:6. V reprizi lanskega velikega finala končnice lige NHL so aktualni prvaki Tampa Bay Lightning ugnali Dallas Stars s 5:0. To je bila prva tekma lanskih finalistov po lanskem finalu. Junak tekme je bil vratar Andrej Vasilevskij, ki je z 20 obrambami še drugič zapored zaklenil vrata Tampe.

Izidi:
Buffalo Sabres – Philadelphia Flyers         0:3

New Jersey Devils – Washington Capitals      2:5

Ottawa Senators – Calgary Flames             3:6

Nashville Predators – Columbus Blue Jackets  2:1

Edmonton Oilers – Toronto Maple Leafs        0:4

New York Islanders – Pittsburgh Penguins     3:4 (podaljšek)

Tampa Bay Lightning – Dallas Stars           5:0

Florida Panthers – Carolina Hurricanes       3:4 (kazenski streli)

Chicago Blackhawks – Detroit Red Wings       3:5

Minnesota Wild – Los Angeles Kings           4:3 (podaljšek)
(Anže Kopitar: dve podaji za LA Kings)

Arizona Coyotes – Colorado Avalanche         2:6

Anaheim Ducks – Vegas Golden Knights         2:3 (podaljšek)

Winnipeg Jets – Montreal Canadiens           2:1 (podaljšek)

San Jose Sharks – St. Louis Blues            6:7

 

Koronavirus pasica november
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.