Zimski športi

Zaradi močnega vetra brez treninga in četrtkovih kvalifikacij na Kulmu

Kulm, 25. 01. 2024 12.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Neugodne vremenske razmere krojijo začetek svetovnega prvenstva v smučarskih poletih na letalnici na Kulmu v Avstriji. Zaradi premočnega vetra so prireditelji odpovedali današnje kvalifikacije, nato niso mogli izpeljati niti treninga, tega bodo skušali izvesti v petek pred tekmo. Kvalifikacij ne bo.

V Bad Mitterndorfu je tudi slovenska ekipa, ki je tik pred zdajci ostala brez najboljšega v svetovnem pokalu Anžeta Laniška. Ta se je poškodoval. V ekipi za SP so tako Peter Prevc, Lovro Kos, Timi Zajc, Domen Prevc in Žiga Jelar. Slovenska vrsta bo na Kulmu branila ekipni naslov iz Vikersunda 2022, Zajc pa naslov podprvaka.

Timi Zajc
Timi Zajc FOTO: Damjan Žibert

Za zdaj pa slovenski skakalci kot tudi njihovi sotekmovalci iz drugih reprezentanc niso preizkusili letalnice. V spored se je namreč vpletel močan veter, ki ni dovolil ne treningov ne kvalifikacijskih poletov v regiji Tauplitz/Bad Mitterndorf. Žirija je to odločitev sprejela v času kosila.

Na startnem seznamu po novem petkovega treninga z začetkom ob 9. uri bo 55 tekmovalcev. Na tekmi bo sicer lahko v posamični konkurenci nastopilo 47 športnikov, le največ štirje na državo. Izjema so Norvežani s petimi letalci, ker imajo v svojih vrstah branilca naslova, Mariusa Lindvika.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

James Bond in tovariš Tito
25. 01. 2024 12.55
+3
..škoda da Anže ne more letet...