Zimski športi

Na slalomih v Leviju tri Slovenke

Levi, 12. 11. 2020 14.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po enomesečnem premoru se bo v Leviju na Finskem nadaljeval svetovni pokal v alpskem smučanju. Tokrat bodo v "Božičkovo deželo" in deželo severnih jelenov odpotovale zgolj alpske smučarke, ki bodo v tekmovalnem "mehurčku" opravile dva slaloma za točke svetovnega pokala. V Levi se bodo odpravile tudi tri Slovenke Meta Hrovat, Ana Bucik in Neja Dvornik.

Meta Hrovat (na fotografiji) med nastopom na uvodnem veleslalomu nove sezone.
Meta Hrovat (na fotografiji) med nastopom na uvodnem veleslalomu nove sezone. FOTO: AP

Mednarodna smučarska zveza (Fis) je v četrtek ženskima tekmama v Leviju prižgala zeleno luč, potem ko je snežni kontrolor izdal pozitivno mnenje o kakovosti snežne podlage. Slalomski preizkušnji bosta na sporedu 21. in 20. novembra. V slovenskem smučarskem taboru so potrdili, da bo imela Slovenija na Finskem tri predstavnice. Z začetkom sezone sta lahko najbolj zadovoljni Meta Hrovat in Ana Bucik. Hrovatova je uvodni veleslalom na ledeniku Rettenbach nad Söldnom končala na šestem mestu, Bucikova pa je bila 21. Dvornikova je ostala brez točkovnega izkupička. Enako Tina Robnik, ki sicer tekmuje le v veleslalomu.

Lanski slalom v Leviju je dobila Američanka Mikaela Shiffrin, moškega pa Norvežan Henrik Kristoffersen. Slovenke so ostale brez uvrstitve med najboljših trideset.

Po Leviju bo sledil postanek v Lechu v Avstriji, kjer so zaradi pomanjkanja snega žensko in moško preizkušnjo v paralelnem veleslalomu preložili. Tekmi bodo skušali izpeljati 26. in 27. novembra.

Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
15. 11. 2020 17.48
končno se bo že nadaljevalo smučajne, četudi s ženskim slalomom, po moje zna Vlhova slaviti že na sobotni tekmi, sploh zato, ker je lani zapravila zmago z odstopom v 2.vožnji
Barni3
13. 11. 2020 10.15
Predvidevam da bosta tekmi 21ga in 22ga ampak ampak ce avtor rece pa nej bosta 21ga in 20ga
Walter Pravicek
12. 11. 2020 15.01
-1
KDO JE SMUČAR VE:NA PROGI SI OD STARTA SAM DO CILJA!NATO OBJEMI,PIHANJE,SLINA LETI,TER BO OKUŽENOST VELIKO VEČJA,KOT SI MI MISLIMO.IN SMRKAJO!MOREBITI BODO PO IZTEKU V CILJU MORALE STATI VSAJ 5 METROV ENA OD DRUGE?NAMREČ,KO ČAKAJO VLEČNICO ALI SEDEŽNICO SE Z LAHKOTO OKUŽIJO.VSI,NE LE TEKMOVALCI!
Periot222
12. 11. 2020 16.04
+2
WALTER TI SI VERJETNO ZAKOPAN V KLETI IN OD STRAHA PISES BOLANE!!!!!!!!
Goveja župa
13. 11. 2020 11.06