5°C

Na SP odpovedali žensko kombinacijo

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
STA /M.J. /
KOMENTARJI
7
V Cortini d'Ampezzo bi morali podeliti prvi komplet odličij na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju. Vendar pa so bili organizatorji skupaj z Mednarodno smučarsko zvezo žensko alpsko kombinacijo zaradi slabih vremenskih razmer prisiljeni odpovedati. Na torkovem tekmovalnem sporedu za zdaj ostajata superveleslaloma, ženski in moški.

Maruša Ferk in Ana Bucik
Maruša Ferk in Ana BucikFOTO: Damjan Žibert

Zaradi slabe vremenske napovedi so se organizatorji odločili najprej spremeniti spored s slalomsko prvo in superveleslalomsko drugo vožnjo. A razmere niso dopuščale izpeljave varne tekme. Na startu sta bili tudi dve Slovenki, Maruša Ferk in Meta Hrovat.Ilka Štuhec se je že v nedeljo odločila, da na preizkušnji ne bo nastopila. To je sicer edina kombinacija na tekmovalnem sporedu sezone 2020/21. Štuhčeva je nameravala nastopiti na kombinacijskem superveleslalomu, ki bi ga izkoristila za preizkus proge Olympia delle Tofane.

Pod vrhovi Tofane bodo v soboto, 13. februarja, skušali izpeljati smuk. Na njem bo Štuhčeva napadala tretji zaporedni naslov smukaške svetovne prvakinje.

Koronavirus pasica november