Zimski športi

Ne samo skakalci, tudi skakalke bodo sezoni v slovo pomahale v Planici

Ljubljana, 23. 02. 2024 12.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

13. sezona FIS svetovnega pokala v smučarskih skokih za skakalke se ne bo zaključila v norveškem Vikersundu, kot je bilo sprva predvideno, ampak v naši Planici, potem ko je Smučarska zveza Slovenije po velikih prizadevanjih uspela pridobiti organizacijo finalne tekme sezone, ki bo na sporedu 21. marca.

Nika Prevc
Nika Prevc FOTO: Luka Kotnik

Smučarske skakalke bodo ta konec tedna po dvotedenskem premoru za točke svetovnega pokala znova tekmovale na srednji napravi v avstrijskem Hinzenbachu, koledar tekem letošnje sezone pa je nato predvideval še obisk finskega Lahtija ter Osla, Trondheima in Vikersunda na Norveškem v sklopu RAW AIR turneje, kar bi pomenilo, da bi se sezona zanje končala 17. marca 2024 oz. en teden prej kot najboljšim smučarskim skakalcem.

V sklopu velikih prizadevanj k temu, da bi tudi skakalke lahko občutile marčevski zaključek sezone v nepozabni kulisi pod Poncami, pa je Smučarska zveza Slovenije skupaj z Organizacijskim komitejem Planica vložila veliko truda v to, da skakalke že letos zadnje skoke v sezoni opravijo prav v Planici. Ob pomoči zvestih sponzorjev in pokroviteljev slovenskega nordijskega športa je vsem deležnikom naposled uspelo v nameri, da bo finalna tekma 13. sezone ženskega svetovnega pokala v smučarskih skokih izpeljana na srednji napravi v Planici (HS102), in sicer 21. marca 2024 pod žarometi. Prej bosta na sporedu seriji uradnega treninga.

Enzo Smrekar
Enzo Smrekar FOTO: Damjan Žibert

V želji po večji prepoznavnosti ženskih smučarskih skokov in v zahvalo novi odlični sezoni slovenskih skakalk, ki se borijo za osvojitev drugega globusa za zmago v pokalu narodov in z Niko Prevc tudi drugega velikega kristalnega globusa v posameznem seštevku svetovnega pokala, je Smučarski zvezi Slovenije letos uspelo pridobiti izvedbo ženskega finala v Planici. "Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil vsem deležnikom, ki so pri realizaciji te ideje priskočili na pomoč, saj bomo tudi zaradi njih še drugič v tej sezoni najboljše skakalke tega sveta na delu lahko spremljali v Sloveniji. Res zahvala vsem, ki so razumeli, zakaj smo, seveda nam je bilo zaradi uspehov naših skakalk še malce lažje, želeli, da ob moških tekmah v Planici izpeljemo tudi vsaj eno preizkušnjo skakalk," je za uradno spletno stran SZS povedal predsednik krovne organizacije Enzo Smrekar.

S pridobitvijo pravice do izvedbe finalne tekme 13. sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske in ob dejstvu, da v skupnem seštevku svetovnega pokala trenutno najbolje kaže Niki Prevc, bo vse skupaj še začinilo letošnjo planiško zgodbo, v kateri bo zadnjič kot profesionalni športnik nastopil najboljši slovenski smučarski skakalec vseh časov, Nikin najstarejši brat Peter Prevc

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

punkracij
23. 02. 2024 19.40
+1
V Panici bo noro.
brabusednet
23. 02. 2024 14.01
Še bo sploh sneg marca,ali bo na plastiki tekma potekala.
patogen
23. 02. 2024 13.28
če bodo spustili vse, ki skačejo v svetovnem pokalu, ne bo dobro...
patogen
23. 02. 2024 13.36
Koruptilona
23. 02. 2024 13.27
aljaz30
23. 02. 2024 13.23
+2
pravilno 😁