Zimski športi

Trener Brodar po bronu Lampičeve: Smo majhni, a delamo bolj s srcem

Oberstdorf, 26. 02. 2021 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, M.G.
Komentarji
4

Glavni trener slovenske reprezentance v smučarskem teku Nejc Brodar je po končanem dnevu na uvodu svetovnega prvenstva v Oberstdorfu po osvojitvi brona Anamarije Lampič v sprintu dejal: "Ana je prišla po medaljo, ki jo bo dokončno na podelitvi dobila v petek. Vsak tek je bil izpeljan do podrobnosti in tokrat temu nimamo česa dodati."

"Dobila je, kar si je želela in zaslužila. S to mislijo je prišla v Nemčijo, in če rečem le: vrhunska tekmovalka in prava profesionalka, povem vse. Po osvojeni medalji nas čaka še kar nekaj dela, v ponedeljek bo prost dan in bo napočil čas za počitek, od jutri (petka, op. p.) naprej pa bo treba testirati smuči za drsalno tehniko, le dva dneva imamo," se je Brodar ozrl na konec tedna ter na ekipni sprint, pri katerem Lampičeva z Evo Urevc tudi pričakuje vrhunsko uvrstitev.

Nejc Brodar (levo) je priznal, da je bil v polfinalu kar živčen.
Nejc Brodar (levo) je priznal, da je bil v polfinalu kar živčen. FOTO: Damjan Žibert

Dejal je, da je bil 95-odstotno prepričan, da se bo Lampičeva v finalu, kamor se je prebila šele po času kot srečna poraženka, kar je bil za slovenski tabor najbolj stresen trenutek tekme vse do finala in odločitve o srebru ali bronu po fotofinišu, dobro odrezala.

"Polfinale je bil zame kar živčen, gledal sem ga prek telefona, štoparico sem imel tudi v roki, da bi videl vmesne čase. A vendarle, po pravilu je bila tu druga skupina počasnejša, bilo je vse bolj vroče in vse bolj razbita proga. Ne glede na to, da finale še ni bil potrjen, smo delali tako, kot da je. Ko je prišla v cilj finala, pa smo čakali, ali je 2. ali 3. Z vrha klanca nismo videli razpleta, potem pa so sledili olajšanje in veselje ter potrditev, da smo dobro delali."

Medalja nagrada za vso ekipo
Servisna ekipa je bila na progi že ob 3.30 zjutraj. "Ne bom lagal, če rečem, da so bili vsi dnevi od prihoda na SP zelo težki. V pripravo smuči je bila vložena izjemna količina energije. Naše delnice so bile pred sprintom zelo visoko in to je bilo treba upravičiti. Od ponedeljka so serviserji delali vse dneve. Sam sem jim včasih pomagal, poleg tega pa me je čakal še logistični del. Koronski testi na vsaka dva dneva terjajo tudi veliko časa, da vse prijaviš in uskladiš. A ta medalja je nagrada za vso ekipo."

Anamarija Lampič si bo medaljo okoli vratu nadela danes.
Anamarija Lampič si bo medaljo okoli vratu nadela danes. FOTO: AP

Brodar je po koncu olimpijske sezone leta 2018 prevzel vodenje prve slovenske ekipe. "Moj cilj je bil, da bi bil v ekipi mir, tudi okrog nje, na drugi strani pa da bi bila v njej povezanost. Mislim, da je ne glede na to, da ima Lampičeva svojega trenerja, v tej sezoni je na njeno željo poleg nje za pomoč pri vadbi tudi Boštjan Klavžar, možno dobro delati kot ekipa. Ne gledam na to, kdo je tu in od kje, vsak znotraj reprezentance ima svobodo, da ustvarja. Moja naloga pa je, da to uskladim in pomagam, kjer je treba. Smo majhni, a delamo bolj s srcem. Če bi gledali na finance ali na kamione opreme, ki jih imajo druge ekipe, bi bilo že na začetku konec vsega," je na skromne pogoje slovenske reprezentance spomnil Brodar.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Djangoman
26. 02. 2021 11.18
Mislm... smo delali... a nima ona svojega trenerja?
ivan z Doba
26. 02. 2021 10.18
Bravo!! Čestitke. 💪💪👍👍
pepe D bolcev
26. 02. 2021 08.43
-4
Itak. Ana si je letos vse zasluzila. Od dotika za katerega je lagala, da ni bilo naprej. Globus si je tudi zasluzila, ceprav ji je prednost zacela kopneti in v drugem delu sezone ni vec ista kot na zacetku. Posteno, da sta odpadla se dva sprinta! Ta grda Fis! No.... cakamo pa vseeno se na eno medaljo a ne ekipa. Upajmo, da bo vsaj tle potekalo vse v sportnem duhu.
NejkoSLO
26. 02. 2021 08.08
+4
Še enkrat Čestitke celotni ekipi! 👌