Zimski športi

Nekdanji 'zlati orel' pripravlja povratek v svetovni pokal

Dunaj, 08. 05. 2021 10.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, J.B.
Komentarji
2

Nekdanji zmagovalec prestižne novoletne turneje v smučarskih skokih (2014) Thomas "Didi" Diethart se pripravlja na vrnitev. Avstrijski skakalec, ki se je leta 2018 po več težkih padcih športno upokojil, se je na pripravah za olimpijsko sezono 2022 pridružil avstrijski reprezentanci v Innsbrucku, poroča Salzburger Nachrichten.

Thomas Diethart je imel pred koncem kariere obilo smole s poškodbami.
Thomas Diethart je imel pred koncem kariere obilo smole s poškodbami. FOTO: AP

Športni direktor avstrijskih skakalcev Mario Stecher je za SN potrdil namero 29-letnika, da se vrne v reprezentanco.

Thomas Diethart je leta 2014 povsem presenetljivo osvojil novoletno turnejo štirih skakalnic in na zimskih olimpijskih igrah v Sočiju na četrtem mestu za las zgrešil kolajno na srednji skakalnici. Z ekipo Avstrije pa je osvojil olimpijsko srebro na moštveni tekmi. Diethart teh uspehov nikoli ni mogel nadaljevati, poroča avstrijska tiskovna agencija APA, poškodbe pa so ga večkrat vrgle iz tira. Zaradi resnega padca v Ramsauu novembra 2017 je kariero končal naslednje leto.

29-letnik je sicer v svetovnem pokalu debitiral leta 2011 v domačem Innsbrucku, dve leti zatem pa je v Oberstdorfu prišel do prvih stopničk, ko je bil tretji. Nekaj dni kasneje je v Garmisch-Partenkirchnu celo slavil, kar je ponovil še na zadnji tekmi novoletne skakalne turneje v sezoni 2013/2014 v Bischofshofnu, s čimer je nenadejano prišel do zlatega orla. To sta bili tudi njegovi edini zmagi doslej. 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Zver23
09. 05. 2021 08.50
A malo prasence se vrača? Ta zubalo? Hahaha 😂😂😂😂
JOSEPH HAYDN
08. 05. 2021 12.53
+3
Vrne se lahko ampak zgolj kot številka v ozadju. Mnogim vrhunskim ni uspelo, tale pa je imel eno sezono dobro to je vse