Zimski športi

Nesrečni Vickhoff Liejevo in Schneebergerjevo čaka dolgotrajno okrevanje

Innsbruck, 01. 03. 2021 11.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
3

Norvežanka Kajsa Vickhoff Lie in Avstrijka Rosina Schneeberger sta bili v nedeljo po grdih padcih na superveleslalomu za svetovni pokal alpskih smučark v italijanski Val di Fassi operirani. Obe sta si zlomili nogo, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Obe tekmovalki so operirali v avstrijskem Innsbrucku, sta zapisali avstrijska in norveška smučarska zveza v ponedeljkovih izjavah za javnost.

Sedemindvajsetletna Avstrijka Rosina Schneeberger je padla v prvem delu preizkušnje in si zlomila tako golenico kot mečnico desne noge. Po poročanju avstrijske zveze so ji obe kosti stabilizirali z vijaki.

Nesrečna Norvežanka Kajsa Vickhoff Lie med grdim padcem na zadnji superveleslalomski tekmi za svetovni pokal v italijanski Val di Fassi.
Nesrečna Norvežanka Kajsa Vickhoff Lie med grdim padcem na zadnji superveleslalomski tekmi za svetovni pokal v italijanski Val di Fassi. FOTO: AP

Tudi nadarjena Norvežanka Kajsa Vickhoff Lie si je pri padcu zlomila obe kosti leve noge, pred posegom pa se je pritoževala še nad bolečinami v levem kolenu. Več o poškodbi kolena bo znano po dodatnih pregledih, je še dodala norveška zveza.

Na superveleslalomu za svetovni pokal je sicer zmago slavila domačinka Federica Brignone, Švicarka Lara Gut-Behrami pa je z drugim mestom osvojila mali kristalni globus v superveleslalomu, v boju za veliki kristalni globus pa ima pred zadnjimi osmimi preizkušnjami 187 točk prednosti pred Slovakinjo Petro Vlhovo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

realmadrid the best
01. 03. 2021 13.36
+1
pericon
01. 03. 2021 12.20
+5
Zelo grdo je zgledalo, upam da si obe opomoreta čimprej
VOYOOT2
01. 03. 2021 12.16
ja ja tale slika nesrečne norvežanke je zlo okusna, primerna za ogled pred vsakim obrokom :D