Zimski športi

Los Angeles praznih rok v Arizoni

New York, 22. 11. 2021 08.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
1

Hokejisti Los Angelesa z Anžetom Kopitarjem so v severnoameriški ligi NHL v domači dvorani po podaljšku nepričakovano izgubili proti doslej zadnjeuvrščeni ekipi lige, Arizoni. Odločilni gol je v dodatnem delu igre dosegel Kyle Copabianco. Los Angeles je z golom Brendana Lemieuxa v prvi tretjini sicer povedel, v 45. pa je Travis Boyd izid poravnal in gostom priigral podaljšek, v katerem se je vpisal tudi med podajalce.

Anže Kopitar in Jonathan Quick
Anže Kopitar in Jonathan Quick FOTO: AP

Izstopal je tudi češki vratar Karel Vejmelka, ki je zbral 37 obramb, tri strele je ubranil tudi Anžetu Kopitarju, na drugi strani pa je Jonathan Quick Arizoni uspešno odbil 27 strelov, kar priča o terenski premoči ekipe iz Kalifornije. Naslednja tekma Kralje čaka po dveh prostih večerih, ko bodo gostili Toronto. Novinci v ligi, hokejisti Seattla, so ponoči presenetili Washington s 5:2 in ekipi iz prestolnice preprečili, da bi se povzpela na sam vrh razpredelnice. Seattle je z zmago končal serijo šestih porazov in se prebil na predzadnje mesto na zahodu. Gostitelji so si novi prvenstveni točki priigrali v drugem delu, ki so ga dobili s 3:0, in pred zadnjimi 20 minutami vodili s 4:1. Aleksander Ovečkin je Washingtonu v 44. minuti vrnil upanje, Kanadčan Yanni Gourde pa je tik pred koncem potrdil zmago ekipe iz mesta, ki nosi ime po indijanskem poglavarju. Med najbolj zaslužnimi za peto zmago Seattla v zgodovini je tudi nemški vratar Philipp Grubauer, ki je zbral 37 obramb.

Na tretjem mestu na vzhodu se je z Washingtonom izenačil Toronto, ki je s 3:0 slavil pri moštvu Islanders v New Yorku, kar dvakrat pa je za zmago zadel Kanadčan Mitchell Marner. Na zahodu je nova vodilna ekipa Calgary, ki je s 4:0 slavila v Bostonu. Minnesota, ki vodi v pacifiški skupini, pa je v Tampi po izvajanju kazenskih strelov izgubila s 4:5. Gostitelji so vodili z 2:0 in 4:2, gostje pa so obakrat izenačili, nazadnje 39 sekund pred koncem, ko je zadel Šved Joel Eriksson Ek. Pri izvajanju kazenskih strelov je bil nato uspešen le Steven Stamkos.

New York Rangers so z golom Ryana Lindgrena v zadnji sekundi ugnali Buffalo Sabres s 5:4, Vancouver Canucks pa je izgubil proti Chicagu z 0:1. Edini gol je v 45. minuti dosegel Brandon Hagel.

Izidi:
Tampa Bay Lightning – Minnesota Wild      5:4 (kazenski streli)

New York Rangers – Buffalo Sabres         5:4

Boston Bruins – Calgary Flames            0:4

New York Islanders – Toronto Maple Leafs  0:3

Vancouver Canucks – Chicago Blackhawks    0:1

Seattle Kraken – Washington Capitals      5:2

Los Angeles Kings – Arizona Coyotes       1:2 (podaljšek)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AtleticoSLO
22. 11. 2021 14.49
+2
Los Angeles praznih rok v Arizoni...čak pa LA je doma igral, aja LA je v Arizoni