Zimski športi

Nika Prevc četrta, dvojna avstrijska zmaga v Hinzenbachu

Hinzenbach, 24. 02. 2024 13.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nika Prevc je bila četrta na prvi od dveh tekem svetovnega pokala v avstrijskem Hinzenbachu. Slovenka je za zmagovalko, domačinko Evo Pinkelnig, na koncu zaostala za 5,7 točke. Avstrijke so slavile dvojno zmago, saj je bila druga Jacqueline Seifriedsberger. Na zmagovalnem odru je končala še Nemka Katharina Schmid, ki je na tretje mesto napredovala s sedmega po prvi seriji.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Med deseterico je od Slovenk poleg Nike Prevc, ki je zadržala majico vodilne, končala le še Nika Križnar, ki je v finalu nazadovala na osmo mesto. V finalni seriji sta se med dobitnice točk uvrstili še Ema Klinec, ki je po dobrem finalnem nastopu napredovala na 13. mesto, ter Tina Erzar, ki je bila 23. "Danes mi je zmanjkalo čisto malo do stopničk. Četrto mesto pa se mi zdi še vseeno super uvrstitev, poleg tega, pa so bili skoki boljši kot na začetku dneva, tako da si vseeno nimam kaj očitati," je za uradno spletno stran SZS dejala Nika Prevc.

Zoran Zupančič
Zoran Zupančič FOTO: Luka Kotnik

Mladinski olimpijski prvakinji Taji Bodlaj se je finale izmuznil za malenkost, saj je končala na 31. mestu, medtem ko je Katra Komar obstala že v kvalifikacijah. "Prva tekma po kar dolgem premoru. Generalna ocena je, da smo bili malenkost zakrčeni. Nismo prenesli skokov s treningov. Nika Prevc je bila malenkost za stopničkami. Nika Križnar lepo, glede na to, da ni skakala prejšnji teden zaradi bolezni. Lepo tudi Ema Klinec po vrnitvi. Kakšen skok lepši, kakšen slabši Za Tino Erzar je vsaka točka res lep rezultat za tako mlado tekmovalko. Generalno bomo pa morali dati malo na gas, danes so nas Avstrijci kar pošteno namahali," pa je povedal prvi trener slovenskih skakalk Zoran Zupančič.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Gutenberg
24. 02. 2024 16.38
+6
Stareta nazaj!
Mister iks
24. 02. 2024 16.19
-8
Izkoriščanje nesrečnih deklet željnih slave.
Rožice so zacvetele
24. 02. 2024 18.56
+5
Janko Mesar
24. 02. 2024 15.11
-4
Strašno v igri 🤣