Zimski športi

Nikkola: Ko ne dela napak, skače daleč

Kuusamo, 20. 11. 2009 11.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski smučarski skakalec Jernej Damjan, ki se je s pomočjo trenerja Ari-Pekke Nikkole odločil za samostojno pot, je že na prizorišču prvih tekem svetovnega pokala v finskem Kuusamu.

Jernej Damjan
Jernej Damjan FOTO: Damjan Žibert

Jernej Damjan ima za seboj že pet treningov na skakalnici v Ruki, že pred tem pa je pridno treniral tudi v Rovaniemiju, so sporočili s Smučarske zveze Slovenije.

Skupaj s trenerjem je Damjan prve skoke na snegu opravil že prejšnji teden, ko je skupaj s celotno finsko reprezentanco treniral na 90-metrski skakalnici v Rovaniemiju. Preteklo soboto so Finci imeli izbirno tekmo, kjer so določili potnike za uvodni tekmi svetovnega pokala v Kuusamu.

Jernej Damjan
Jernej Damjan FOTO: Damjan Žibert

Damjanov trener Ari-Pekka Nikkola s prikazanim ni bil v celoti zadovoljen: "V obeh skokih je naredil napake. V petek je na treningu skakal zelo dobro, nato pa je na tekmi želel preveč. Vendar vemo, da če je vse tako, kot mora biti, je njegova raven skakanja visoka. Ko ne dela napak, skače daleč."

Damjan se je sredi tedna nato preselil v Kuusamo. Tam je že opravil okrog 30 skokov na 120 metrski napravi in je po besedah njegovega trenerja zadržal dobro pripravljenost. "Cilj na prvih tekmah je, da se Jernej uvrsti med dobitnike točk," je vseeno previden Nikkola.

Janne Ahonen
Janne Ahonen FOTO: Reuters

Skupno ima Damjan tako za seboj že približno 80 skokov na snegu, kar je zelo veliko za ta čas. V ponedeljek in torek so v Kuusamu trenirali tudi domačini, tačas pa so tam poleg Damjana tudi Poljaki. Pred prvimi tekmami se veliko govori tudi o povratku Janneja Ahonena med skakalno elito. "Ja, že sedaj je v dobri formi. Ali bo zmagal v Kuusamu? Bomo videli, sam pričakujem težki tekmi," je Nikkola potrdil, da Ahonen še ni za v staro šaro.

V ponedeljek se v Kuusamo odpravlja večina reprezentanc, tudi slovenska. Znano je že, da bo poleg Damjana Slovenijo zastopal tudi Robi Kranjec, za preostala mesta pa se še borijo Primož Pikl, Rok Urbanc, Mitja Mežnar in Robi Hrgota, ki bodo danes opravili še zadnji trening v Lillehammerju. Zelo dobre skoke je na Norveškem pokazal mladi Peter Prevc, ki pa bo skupaj z Maticem Kramaršičem po povratku v domovino ostal doma.

Svetovni pokal se začne točno čez teden dni. V četrtek bodo na sporedu kvalifikacije za sobotno posamično tekmo, v petek pa se bo sezona uradno odprla z ekipno preizkušnjo.
 

SORODNI ČLANKI

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Golatus
22. 11. 2009 18.47
jernej damjan je mamina maza ,bogi je
NOshit
20. 11. 2009 13.10
Borut: ko ne dela napak, laže dobro
NOshit
20. 11. 2009 13.08
Pahor: ko ne dela napak, laže dobro
Foen
20. 11. 2009 12.43
jernej damjan. klovn svetovnega smučarskega skakanja. antipatičen do amena...