Zimski športi

Nordijsko SP v Oberstdorfu brez gledalcev

Oberstdorf, 19. 01. 2021 15.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju v nemškem Oberstdorfu bo potekalo brez gledalcev. Prireditelji so sicer želeli ogled tekem omogočiti vsaj manjšemu številu gledalcev, a so se zaradi zaostrenih "koronskih razmer" odločili, da bodo tribune ostale prazne.

Bor Pavlovčič (na fotografiji) med preizkušnjo prejšnje novoletne turneje v Oberstdorfu.
Bor Pavlovčič (na fotografiji) med preizkušnjo prejšnje novoletne turneje v Oberstdorfu. FOTO: AP

Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, so nemški prireditelji svetovnega prvenstva, ki bo potekalo med 23. februarjem in 7. marcem, dokončno opustili zamisel, da bi vstop na območje ob izteku skakalnic in ob tekaški areni dovolili manjšemu številu obiskovalcev. Številke so se gibale med 2000 na tekaških in 2500 na skakalnih tekmah.

"Seveda bi si želeli, da bi bila odločitev lahko drugačna, nismo želeli namesto zimske pravljice dobiti mesta duhov," je ob tem dejal predsednik Nemške smučarske zveze Franz Steinle. A že novoletna skakalna turneja je pokazala, v katero smer bodo morali iti prireditelji, saj je tudi takrat tekma v Oberstdorfu potekala pred praznimi tribunami.

Upali do zadnjega
Prireditelji so napovedali, da bodo vrnili kupnino tistim navijačem, ki so si v upanju na pozitivno odločitev že priskrbeli vstopnice. V tem bavarskem zimskošportnem središču so do zadnjega upali, da bodo lahko vsaj z nekaj tisoč gledalci delno ustvarili videz velikega tekmovanja. SP brez gledalcev bo zanje še posebej trpko, ker so si dolgo prizadevali, da bi dobili takšno tekmovanje, nazadnje so ga gostili leta 2005, dodaja dpa.

Kot rešitev v sili, da tribune ne bodo videti kot mesto duhov, bodo v Oberstdorfu zdaj do SP pripravili scenarij, po katerem bodo tja postavili kartonaste lutke v naravni velikosti s fotografijami obrazov navijačev. Nekaj podobnega so naredili na novoletni turneji, takrat so na tribune namestili tudi podobe nekaterih znanih nemških športnikov. Če bi bile okoliščine normalne, pa bi v izteku skakalnic lahko tekme v živo spremljalo 20.000 navijačev.

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.