Zimski športi

Nove težave za Svindala: Poškodba palca pod vprašaj postavila začetek sezone

Vail, 18. 11. 2018 09.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Sezona svetovnega pokala alpskih smučarjev se še ni dobro začela, a je seznam poškodovanih vse daljši. Po nemškem zvezdniku Felixu Neureutherju si je palec poškodoval tudi norveški as najhitrejših disciplin Aksel Lund Svindal. Petintridesetletnik se je poškodoval pri padcu na treningu superveleslaloma v Copper Mountainu.

Axel Lund Svindal je na letošnjih olimpijskih igrah v Pjongčangu osvojil naslov prvaka v smuku.
Axel Lund Svindal je na letošnjih olimpijskih igrah v Pjongčangu osvojil naslov prvaka v smuku. FOTO: AP

"Izkazalo se je, da je bila poškodba vseeno hujša, kot sem najprej mislil, zato sem se odločil za operacijo," je zapisal Svindal na Instagramu pod fotografijo v bolniški postelji, potem ko so mu v Vailu operirali poškodovani palec. Ob tem je še dodal: "Kako je s tvojo roko, Felix Neureuther?"

Kljub poškodbi, Svindal si je pri padcu v četrtek poškodoval vezi v palcu, je Norvežan prepričan, da bo vseeno lahko nastopil na uvodnih preizkušnjah v novi sezoni svetovnega pokala v smuku in superveleslalomu, ki bodo naslednjo soboto in nedeljo v kanadskem Lake Louisu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Aktualni olimpijski prvak v smuku, ki je v svetovnem pokalu zbral 35 zmag, se je zaradi vseh nakopičenih težav z zdravjem spogledoval tudi s koncem kariere, a je to odločitev po uspešnih olimpijskih igrah preklical in prestavil za vsaj še eno sezono.

Alpske smučarje danes v Leviju čaka uvodna preizkušnja v slalomu, ki bo tudi premierna tekma moške sezone, potem ko je zaradi vremena odpadla veleslalomska uvertura v Söldnu. Na startu bosta tudi Slovenca Žan Kranjec in Štefan Hadalin. Slovenska smukaška ekipa, Boštjan Kline, Martin Čater, Klemen Kosi in Miha Hrobat, se na začetek sezone v hitrih disciplinah v Lake Louisu pripravlja v kanadski Nakiski.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.