Zimski športi

Hadalin in Kranjec prispela domov: Sva dober tandem

Ljubljana, 18. 02. 2019 15.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska alpska smučarja Štefan Hadalin in Žan Kranjec sta po povratku s svetovnega prvenstva v Areju v ponedeljek popoldne spregovorila na novinarski konferenci v prostorih Smučarske zveze Slovenije. Hadalin je s srebrno kolajno okoli vratu, prismučal si jo je v alpski kombinaciji, ob najuspešnejšem slovenskem smučarju zadnjih sezon strnil vtise iz Areja.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Medalja ni naključje, pač pa rezultat trdega dela
    02:50
    Iz 24UR: Medalja ni naključje, pač pa rezultat trdega dela
  • Iz 24UR: Sprejem Štefana Hadalina
    01:16
    Iz 24UR: Sprejem Štefana Hadalina
  • Iz SVETA: Štefan z medaljo doma
    02:31
    Iz SVETA: Štefan z medaljo doma
  • Pogovor s Štefanom Hadalinom po povratku s svetovnega prvenstva
    02:19
    Pogovor s Štefanom Hadalinom po povratku s svetovnega prvenstva
  • Izjave Žana Krajnca na novinarski konferenci po povratku s svetovnega prvenstva v Areju
    02:23
    Izjave Žana Krajnca na novinarski konferenci po povratku s svetovnega prvenstva v Areju
  • Izjava vodje panoge alpskega smučanja SZS Mihe Verdnika ob povratku Štefana Hadalina in Žana Kranjca s SP v Areju
    01:08
    Izjava vodje panoge alpskega smučanja SZS Mihe Verdnika ob povratku Štefana Hadalina in Žana Kranjca s SP v Areju
Na Stari Vrhniki so domačini v ponedeljek Hadalinu pripravili slavnostni sprejem, ki se ga je udeležilo več kot 200 Vrhničanov in prebivalcev okoliških krajev.

"Najprej bi vse lepo pozdravil in veseli me, da ste me prišli pogledat v takšnem številu. V bistvu težko rečem, če sem že čisto dojel ali nisem. Iskreno mislim, da je toliko enih emocij in enih občutkov za pogledati za nazaj, da bom mogoče še potreboval nekaj časa. Kljub temu se mi zdi, da prihaja za mano, zdaj, ko sem doma, pa je občutek morda še bolj pristen in doživet, kot je bil prej," je uvodoma dejal Štefan Hadalin.

23-letni Vrhničan je v alpski kombinaciji z drugim mestom dosegel uspeh kariere in na svetovnem prvenstvu v Areju poskrbel za enega od dveh slovenskih vrhuncev po novem zlatem odličju smukačice Ilke Štuhec. Po osvojenem drugem mestu je Hadalin priznal, da se mu je bilo na trenutke težjo zbrati za veleslalomsko in slalomsko preizkušnjo, ki sta sledili.

Hadalin je ugriznil v "srebrno snežinko", ki si jo je prismučal na neverjetni tekmi v Areju.
Hadalin je ugriznil v "srebrno snežinko", ki si jo je prismučal na neverjetni tekmi v Areju. FOTO: Damjan Žibert
Triindvajsetletni Hadalin je dodal, da na mejnih kontrolah na letališčih nazaj domov ni imel nobenih težav zaradi dodatne prtljage v obliki snežinke. "Je šlo lepo skozi. So rekli cariniki: Srečno domov," je po poročanju STA dejal Hadalin. "Občutek je zelo lep. Imam že izkušnje. Imam že štiri majhne snežinke doma z mladinskih svetovnih prvenstev, zdaj imam še eno veliko in sem vesel. Drugače imam v sobi tempelj svete zmage, kot sem ga poimenoval. V kotu imam leseno omarico z medaljami z mladinskih svetovnih prvenstev in mislim, da jim bo tam zdaj še ta velika srebrna snežinka delala družbo," je še dodal.

Glava je 'malenkostno odtavala'
"Dejstvo je, da sem zdaj spoznal, da za takšne stvari potrebuješ izkušnje. In v mojem primeru ni bilo lahko, ampak sem imel k sreči dobro ekipo okoli sebe, ki me je držala nazaj, da sem se nekako uspel za veleslalom in ne nazadnje tudi za slalom pripraviti maksimalno. Priznam tudi, da mi je glava včasih malenkostno odtavala, predvsem takrat, ko sem imel kakšno minuto več zase. Ampak mislim, da sem se zdaj za v bodoče nekaj naučil, in da mi bo tudi v naslednjih letih zaradi tega ob uspehih lažje," pravi Hadalin.

Ta je bil poln hvale na račun Žana Kranjca, s katerim tvorita vedno udarnejši slovenski tandem alpincev. Tudi Hadalin je bil zelo razočaran, ker najboljšemu slovenskemu smučarju zadnjih sezon ni uspelo kronati izvrstne sezone s prvim odličjem z velikih tekmovanj, na katerih sta sicer oba blestela že kot mladinca.

'Sva dober tandem'
"Mislim, da sva dober tandem, čeprav sva si različna karakterno, a se dobro dopolnjujeva kljub starostni razliki, ki se zdaj mogoče še pozna, v bodoče pa se ne bo več toliko," je še povedal Hadalin. "Žal mi je, da tudi njemu ni uspelo osvojiti kakšne kolajne, ker bi si jo zelo zaslužil glede na ves trud in tudi glede na rezultate, ki jih niza zadnje dve ali tri sezone. Ampak mislim tudi, da je njegov rezultat, peto mesto, spoštovanja vreden," je nadaljeval. 

"Mislim in verjamem, da bo ob takšnem trdem delu tudi on mogoče dobil tisti kanček sreče, ki sem ga, to moram priznati, tudi sam imel na tej tekmi. Izkoristil sem ga in upam, da se bo tudi njemu obrnilo v to smer in da bo osvojil medaljo na velikem tekmovanju."

Kranjec: Treba bo še delati
Blizu stopničkam je bil tudi Kranjec, ki je s petim mestom na veleslalomu dokazal, da je del elitne veleslalomske sedmerice tudi na svetovnem prvenstvu. Že na lanskih olimpijskih igrah v Pjongčangu je bil četrti v veleslalomu.

"Vsako veliko tekmovanje ti da določene izkušnje za prihodnje. Lani na olimpijskih igrah in letos na svetovnem prvenstvu sem naredil dva dobra rezultata. Malo mi je zmanjkalo za res vrhunski dosežek. Konkurenca je takšna, da se vedno najdejo trije še boljši, ki so na še višji ravni. Treba bo še delati, da bom lahko prišel na naslednje veliko tekmovanje pripravljen za stopničke," pa je STA citiral Kranjca, ki verjame vase, da mu bo enkrat le uspelo.

Hadalina je zvečer na Stari Vrhniki čakal še sprejem, ki so mu ga pripravili domači, prijatelji, znanci in sokrajani, ki so zelo ponosni, da imajo v svoji sredi svetovnega podprvaka.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dunc46
18. 02. 2019 22.57
+3
bravooooo!!!!mater sem bil zivcn ...skoda ,da se ni izslo se v slalomu...pohvale obema!!!
Redžepi
18. 02. 2019 21.09
+4
ko je Tina prinesla domov kolajne, smo jo v Črni na Koroškem pričakali tako, da smo drugi dan imeli vsi dopust...
felix59 drugič
18. 02. 2019 18.01
+9
Mustang a , ima ga može se.
detect
18. 02. 2019 20.55
+3
Kliko7
18. 02. 2019 17.02
-32
Prvic, zadnjic in nikoli vec
uporabnica1
18. 02. 2019 19.15
+15
Ce nimas nic lepega za povedat, bodi raje tiho
uporabnica1
18. 02. 2019 16.02
+56
Štef & Žan ponosni smo na vaju :)