Zimski športi

'Od tretjega leta hodim v Planico. Od tedaj se veselim za druge, sedaj se oni veselijo zame'

Planica, 25. 03. 2022 17.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Nina Mihalič
Komentarji
0

Slovenski smučarski skakalci so danes uprizorili pravi mali praznik pod Poncami. Na prvih štirih mestih so se zvrstili Žiga Jelar, Peter Prevc, Anže Lanišek in Timi Zajc. Domen Prevc je bil sedmi, Anže Semenič pa 16. Vsi fantje so še posebej ponosni na današnjega zmagovalca, ki mu je po neštetih težavah uspel veliki dosežek. Slovenske zastave so danes vihrale še močneje in ponosneje, vzdušje v Planici je bilo več kot vrhunsko – Slovenci so poskrbeli, da bo današnji dan v zgodovino zagotovo zapisan z zlatimi črkami.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Jernej Damjan o uspehu skakalcev
    02:40
    Iz SVETA: Jernej Damjan o uspehu skakalcev
  • Jelar, Prevc, Lanišek in Hrgota o četverni zmagi
    02:14
    Jelar, Prevc, Lanišek in Hrgota o četverni zmagi
  • Navijači v Planici
    00:58
    Navijači v Planici
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Žiga Jelar je novi zmagovalec prve tekme finala sezone smučarskih skokov v Planici. Gre za njegovo prvo zmago v karieri, ki je prišla zares ob pravem času. "Jaz sem kaj naj rečem presrečen. Dokazal sem, da sem res borec. Kljub komentarjem, da sem iskal izgovore pot ni bila lahka. Stojim tukaj, zmagal sem. Od tretjega leta hodim sem, v Planico. Od tedaj se veselim za druge, sedaj se oni veselijo zame. Če mi bi kdo rekel, da bom to naredil, bi rekel: 'Napiši knjigo, pa bomo videli, kako se bo prodajala.' Neverjetno, res, to zmago bi rad posvetil očetu svojega dobrega prijatelja, ki je zdaj že pokojni, in svoji pokojni mami, ki je rekla: 'Samo da boš živ prišel dol.' In evo me, na prvem mestu, živ."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tudi ostali Slovenci so pokazali, da je sobotna ekipna tekma dobila povsem nov pomen. Na drugem mestu je končal Peter Prevc, tretji pa je bil Anže Lanišek. "Res sem vesel, super. Noro je, skoraj bi nas bilo pet med prvimi. Res smo skakali super in pokazali, kdo je šef na domačem terenu. Na krilih drug drugega letimo in odlično je," je dejal Lanišek

Timi Zajc je končal tik pod stopničkami, na četrtem mestu. "Ja, vesel sem, celotna predstava, ki smo jo uprizorili, je neverjetna. Sicer je včasih grdo, ko si na četrtem mestu, ko prehitiš rojaka. Ja, mogoče smo mi dekleta izzvali že pred nekaj časa, nato so letos one postavile mejnik, mi pa smo sedaj še dodali. In vse to na domači tekmi, zahvala gre navijačem. Ravno zaradi njih pride do takšnega uspeha. Vsakič, ko pridemo v Planico, nam da to toliko dodatnega zagona, poguma, da smo odločnejši," je po tekmi za TV Slovenija dejal Peter Prevc.

Peter Prevc
Peter Prevc FOTO: AP

Zaradi današnjega razpleta je seveda presrečen tudi trener Robert Hrgota. "Ne bom kompliciral, res lepi trenutki. Imeti na prvih štirih mestih same naše fante, in to doma, v Planici, je zelo lepo. Predvsem me veseli, da sta pred nami še dva dneva. Za Žigo smo vsi tako veseli, predvsem po tem, kar se mu je zgodilo in potem zmaga. Miza je bila lepa, Timi je mogoče mislil, da gre predaleč. Skok je bil vrhunski, mogoče je tisti trenutek malo ustavil. Če ne bi bilo treh Slovencev, bi zmagal." 

Od kariere profesionalnega športnika pa se je danes poslovil Anže Semenič. "Res sem zadovoljen, za zadnji (polet) je to super. Sploh ker v ozadju igra Planica. Domača ekipna zmaga v Planici pred časom mi bo ostala najbolj v spominu. Ko so vsi peli himno, vsi navijači. Za zdaj še ne vem, kaj bom počel v prihodnje, upam, da v smučarskih skokih ostane kaj zame. Drugače pa tudi v redu."

 

 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou