Zimski športi

Odermatt ostaja nepremagan, Kranjec po napaki v finalu deseti

Aspen , 01. 03. 2024 19.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Švicar Marco Odermatt ostaja nepremagan na veleslalomih. Kot vodilni po prvi vožnji je v finalu ubranil napade tekmecev in osvojil še enajsti veleslalom za svetovni pokal alpskih smučarjev po vrsti. Pričakovano je dobil tudi veleslalomski seštevek zime. Slovenski veleslalomist Žan Kranjec je osvojil deseto mesto, po prvi vožnji je bil četrti.

Marco Odermatt je bil znova najboljši že po prvi seriji.
Marco Odermatt je bil znova najboljši že po prvi seriji. FOTO: AP

Najboljši čas prve vožnje, ki ga je postavil Marco Odermatt, je skoraj ogrozil Norvežan Alexander Steen Olsen, ki je prvo mesto v prvem delu tekme zgrešil za 12 stotink sekunde. Švicar Loic Meillard, ki je nastopil kot prvi na startu, je bil tretji z zaostankom 19 stotink sekunde.

Odermatt je v finalu naredil presenetljivo veliko napak, a je na koncu le prišel do karierne 36. zmage v konkurenci svetovnega pokala, 22. veleslalomske in se na petem mestu večne lestvice po številu veleslalomskih zmag izenačil z Američanko Mikaelo Shiffrin.

Meillard se je s sijajnim finalom zavihtel na drugo mesto, po ponesrečenem finalu Steen Olsona je tretje mesto osvojil Norvežan Atle Lie McGrath, ki je bil sedmi na prvi progi.

Smučarji so opravili s prvim od dveh veleslalomov na tem prizorišču. Nocojšnji je bil nadomestni za odpadli uvodni moški veleslalom na začetku zime oktobra lani v Söldnu.

Na vrhu lestvice v posebnem seštevku discipline je Odermatt s popolnim izkupičkom 800 točk. Tretjo sezono po vrsti je osvojil veleslalomski seštevek, Norvežan Henrik Kristoffersen in Hrvat Filip Zubčić na drugem mestu zaostajata prevelikih 470 točk.

Edini slovenski veleslalomist Kranjec v seštevku discipline zaseda četrto mesto.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zmerni pesimist
02. 03. 2024 09.14
zmerni pesimist
01. 03. 2024 21.59
Zakaj vsi naši smučarji v 3 vožni pokvarijo uvrstitrv