Zimski športi

Opravičilo Timija Zajca: Izjava je bila pretirana in se zanjo iskreno opravičujem

Ljubljana, 14. 12. 2020 18.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenski smučarski skakalec Timi Zajc se je danes prek domačega kluba SSK Ljubno opravičil za izjavo, zaradi katere je bil na svetovnem prvenstvu v poletih v Planici izključen iz reprezentance. Svoje besede je ocenil za pretirane in izrečene v afektu, je razvidno iz pisma, ki ga je STA prejela od ljubenskega kluba.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Afera Planica
    02:19
    Iz 24UR: Afera Planica
  • Iz 24UR: Nadaljevanje planiške sage
    02:30
    Iz 24UR: Nadaljevanje planiške sage
  • Iz SVETA: Težave v Planici
    02:59
    Iz SVETA: Težave v Planici
  • Iz SVETA: Skakalna afera
    01:58
    Iz SVETA: Skakalna afera

 

"Spoštovani klub, Smučarska zveza Slovenije, sponzorji, kolegi v reprezentanci, organizatorji svetovnega prvenstva v smučarskih poletih 2020 in vsi, ki spremljate smučarske skoke! Iskreno se opravičujem vsem, ki sem vas s svojim zapisom in izrečenimi besedami na kakršen koli način prikrajšal ob SP," je 20-letni tekmovalec zapisal v pisni izjavi, ki jo je posredoval generalnemu sekretarju ljubenskega kluba Rajku Pintarju. Pisno izjavo Zajca, ki je bil v soboto izključen iz reprezentance, so STA posredovali iz SSK Ljubno BTC, v katerem poudarjajo, da želijo tekmovalcu dati še eno priložnost.

Timi Zajc v Planici 2020, svetovno prvenstvo, poleti
Timi Zajc v Planici 2020, svetovno prvenstvo, poleti FOTO: Damjan Žibert

Povod za izključitev Zajca je bil zapis na Instagramu po petkovem delu posamične tekme na SP z ostro kritiko in pozivom, naj odgovornost za slabše rezultate na SP prevzame selektor Gorazd Bertoncelj. Ta je sicer naslednji dan na lastno pobudo zapustil reprezentanco. Kot je v opravičilu pojasnil Zajc, je bila njegova "izjava oziroma zapis izrečena v afektu po velikem čustvenem razočaranju nad svojimi skoki ter izključitvi iz reprezentance". Dodal je, da mu je "po prespani noči jasno, da je bila izjava pretirana".

"Ob tem bi rad izrazil velik poklon organizatorjem in delavcem, ki ste kljub težkim zdravstvenim razmeram vrhunsko pripravili skakalnico, da je zagotavljala več kot odlične razmere za nastope," je zapisal. V zapisu pa se je še zahvalil predsedniku zbora za skoke in nordijsko kombinacijo pri SZS Ljubu Jasniču, "ki je do mene vseskozi ohranjal zelo korekten odnos in s katerim nisem imel nobene konfliktne situacije".

"Vsekakor si želim nadaljevati sezono in upam, da jo bom lahko. Ob tem se zahvaljujem vsem svojim zvestim navijačem za podporo," je opravičilo sklenil Zajc.

Iz ljubenskega kluba, ki je organizator vsakoletnega tekmovanja za svetovni pokal smučarskih skakalk, so še sporočili, da so ravnanje svojega skakalca na SP v poletih ocenili "za nesprejemljivo in v celoti v nasprotju z etičnimi in športnimi merili, ki jih zagovarja in zastopa klub, ki ima v svojih vrstah številne smučarske skakalce, udeležence največjih tekmovanj v svetovnem merilu ter dobitnike odličij".

"Hkrati pa smo v klubu mnenja, da je treba mlademu športniku omogočiti nadaljevanje športne poti, na kateri bo lahko dokazal, da so bila njegova ravnanja v Planici zgrešena, nepotrebna in škodljiva," so ob tem poudarili v SSK Ljubno BTC.

Ljubo Jasnič
Ljubo Jasnič FOTO: Damjan Žibert

Dodali so, da gre za zadnje opozorilo skakalcu, ki se bo ob naslednjem najmanjšem kršenju klubskih etičnih pravil moral posloviti od članstva, vodilni predstavniki kluba pa se bodo o tem z Zajcem sestali v torek. Medtem o posledicah spora v reprezentanci po Zajčevi javni kritiki dela selektorja Bertonclja danes in jutri razpravljajo strokovna telesa za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo pri Smučarski zvezi Slovenije (SZS). Za danes je bila predvidena seja strokovnega sveta za skoke in nordijsko kombinacijo, v torek pa naj bi zasedal še panožni odbor.

Ta naj bi odločal o sankcijah za Zajca kot tudi o nadaljnjem vodenju reprezentance, saj je Jasnič v soboto sporočil, da so možnosti, da bi Bertoncelj nadaljeval delo, majhne.

Tole je sicer zapis, ki je pretresel slovensko javnost:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (408)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mačo123
16. 12. 2020 12.22
-1
Mulc je postal prepotenten.Pride čas,ko ne moreš in nisi več zvezda.Potem pa začne dobro delovat jezik.Trener je zato,da ga poslušaš in ne da pametuješ.Spomnite se, ko je Katanec na klop poslal Zahoviča.Kaj vse je Zaho počel.A ni čudno ko trener pošlje na klop Mesija ali Ronalda pa ni nobenih izbruhov.Po tem se veliki razlikujejo.Timi pa raje posluša očeta ki ga podpihuje.
terenec 2
16. 12. 2020 12.03
+6
Po moje se je opravičil z figo v žepu. Strah ga je, da bi ga vrgli iz ekipe. Zato je pa zdaj foter prevzel gonjo. Naj se še foter opraviči. Vsi vemo, da nekaj ne štima, vendar na tak način to ne dela. Se izgovarjat na Štajerce. Pa dajte no, ne pravljic pisat na novo
INŠTITUT 1.APRIL
15. 12. 2020 19.37
-5
Timi nikomur se ne opravičuj....saj vsi vemo da si samo resnico povedal a žal proti bandi skorupirani se neda tako da so te očitno privili do te mere da vzameš svoje besede nazaj
Harmo1980
15. 12. 2020 18.27
+5
Če je vsega tega kriv Timi...zakaj pa je potem naslednji dan odstopil trener.??.🤔
Der.meister
15. 12. 2020 16.00
Bemfla bi še kak komentar dodal?? 😂😂😂😂😂😂
flamengo
15. 12. 2020 11.38
-2
Izjava je bila pravilna in ni nič drugega rekel kot to, da naj trener prevzame odgovornost. Če bi bil samo Timi izven forme, potem bi bila krivda njem. Vendar izven forme tudi ostali razen delni Laniška. Je njegovo ropatnje pomagalo, na nedeljski tekmi skakali bolje. Čestitke Timi za pogum.
Apostol1
15. 12. 2020 13.06
+9
flamengo....... Ko takole kritiziraš Bertonclja , kot trenerja , se najprej vprašaj , zakaj so izbrali G. Bertonclja za glavnega trenerja in to pot ti bom odgovoril jaz . Zaradi dobrih rezultatov in v veliki meri tudi zaradi rezultatov Timija Zajca , ki je kot mladinec treniral pod njegovim vodstvom in ne na lepe oči , kot ti razmišljaš. Druga stvar , Gros in Jasnič pa Pogorečnik so zato na zvezi da odločijo , kdo bo trener in še mnoge druge stvari , po tvojem razmišljanju pa o tem lahko odloča 20 let star mulc in njegov prepotentni fotr in tega filma ti ne boš videl ne pri nas in tudi kjerkoli drugje na svetu. Henrik Kristoffersen je bil v tistem obdobju , ko je začel na podoben način izsiljevati Norveško smučarsko zvezo , zvezdnik z že kar precej odmevnimi zmagami in Norveška zveza , ga je samo odrezala in adijo , delaj kar hočeš samo za svoj račun ne pa na račun vseh nas skupaj , kasneje , ko je to spoznal je prišel spet nazaj pod okrilje zveze. Drugače povedano . ne Zajc .še manj pa njegov prepotentni primitivni fotr nimajo prav in nikoli , prav nikoli na ta način ne bodo imeli in SZS ter Jasnič in Gros so odreagirali pravilno in zato čestitke in s tem so dokazali pa ne prvič, da so zaupanja vredni ljudje in upam , da bodo še dolgo aktivni v dobro skakalnega športa v Sloveniji.
flamengo
15. 12. 2020 15.08
-4
Lej, nekdo je rekel, da že lani ni bilo v redu z odnosi v reprezentanci. Če mene vprašaš, se odnosi krhajo od leta 2016, ko je bil Peter nepremagljiv in so stare sile zavohale denar. Prišel je ruski sponzor sberbank. Pred Goranom ni skakalce noben povohal, ker bilo slabo. Lahko mi flikate minuse ampak tako je. Od 2016 in sberbank imajo po moje slabše pogoje za trening. Ker denar potuje mimo skakalcev.
Apostol1
15. 12. 2020 17.39
+4
flamengo ...... S teboj tole debatirat je metanjae časa v nič . Preberi še enkrat moj komentar , ker se nimam namena ponavljat. KAPISCH.
flamengo
16. 12. 2020 13.04
Ja in kaj je tvoj komentar? skregan z realnostjo. Rezultati in statistika govorijo resnico. Odkar so v skokih sberbank in jasnič, ni pravih rezultatov. Sploh Peter je od takrat 10x slabši.
ztk44
15. 12. 2020 11.00
+5
Ja fant je še premlad, da bi takole napadel trenerja. Razumel bi, če bi to napisal kateri starejši skakkalec z več kilometrine.S tem jew škodil samo sebi. Sicer pa izgleda, da to ni njegov prvi izbruh glede na to, da mu je matični klub dal zadnji opomin pred izključitvijo iz kluba.
hanss
15. 12. 2020 10.19
-3
Treniraj pa bo kaj.Brez dela ni jela.
uporabnica portala
15. 12. 2020 09.47
-7
Varen, Timi Ni užaljeno dete, IZPOSTAVIL se je za svoje kolege v reprezentančni ekipi, vendar tako, da je sebe s svojim primerom dal na PRANGER❗ Gorenjci si napačno razlagajo štajersko mentaliteto, ki se drugače izraža navzven kot njihova. Žal.
uporabnica portala
15. 12. 2020 10.38
*ne bi Ja, štajerc jemlje življenje bolj na easy in kot vidimo, tudi z bolj nezrelim pristopom. Ne opravičujem nepravilnega trenutka in nepravi način, ki sta ga izbrala oba, tako Timi kot njegov oče. Ni kaj, hvala vam za željo po dobrem nadaljevanju dneva. Pri meni je razrešen problem medkulturne različnost na samem slovenskem teritoriju, tako da mi je s tega vidika življenje prijaznejše kot morda vam. Vse dobro!
uporabnica portala
15. 12. 2020 10.47
-2
*popravljam: štajerc navzven jemlje življenje bolj na "easy"...
uporabnica portala
15. 12. 2020 11.29
Se kar strinjam. Vsakemu "orlu" bi moralo biti do potankosti jasne poglavitne skrivnosti dobrih skokov in poletov v različnih termodinamičnih razmerah. Zato se mi zdi nenavadno, da se šele na svetovnem prvenstvu v poletih v domačem kraju - Planici - iščejo občutki tudi z "visoko" prežo za dober polet...
uporabnica portala
15. 12. 2020 14.04
Ja, imaš moj +, vendar to ne pomeni, da s svojim položajem "svete krave" - MORDA, AMPAK RES MORDA NEHOTE- potisneš reprezentančnega kolega v položaj zadnjega opomina v svojem SSK...
uporabnica portala
15. 12. 2020 14.12
* popravek: se potisne, namesto besede potisneš
uporabnica portala
15. 12. 2020 14.23
Če se to ne bo iskreno in pošteno razčistili, se bo zgodovina ponavljala, vendar z drugim "naivnim" dobrosrčnim tekmovalcem...
kozmonavt123
16. 12. 2020 11.17
Vse lepo in prav, samo to naj bi storil po koncu prvenstva!
komel123
15. 12. 2020 09.44
+4
Opravičil se je ker so mu tako verjetno "svetovali" z vrha zveze. Sicer pa, če so fantje že dosegali vrhunske rezultate imajo potencial, ki ga trener očitno nezna izkoristiti.
DaDo77
15. 12. 2020 09.28
+1
Nevem no, dejstvo je da rezultatov ni oz. so zelo slabi, tako da več kot očitno ni vse vredu.
Der.meister
15. 12. 2020 10.05
-1
Ti bemfla ne blestiš že cel lajf, socialar😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
DaDo77
15. 12. 2020 10.52
+0
Na kavču si ti ne jaz, jaz sem v službi(če veš kaj je to) Lahko je bit na sociali in cel dan pisarit na tem portalu. Ampak dobro ne bom se spuscal v besedni prepir s človekom, ki si za uporabniško izbere model avta. Mi že to dosti pove o njegovem mentalnem razvoju.
Der.meister
15. 12. 2020 11.38
+0
bemfla glede nato, da si ob vsaki uri tukaj, ne vem, če lahko ti komu trolaš o delu, oziroma ja, kot si napisal razen če nisi v JS, res pa je da tudi za JS moraš imeti izobrazbo, kar glede na tvoje stavke vsi vidimo, da dlje od OŠ. nisi mogel prit, razen če si Jurček, ki muje fotrček kupi šolo.😂😂😂😂😂😂😂😂
Der.meister
15. 12. 2020 14.32
+0
Ja, res je, drugi zate delamo socialc, a si slučajno mislil, da imaš firmo, hahahahaha na tvoji pismenosti vsak lahko vidi, da dlje od socialne nisi prišel.😂😂😂😂😂😂😂😂
Der.meister
15. 12. 2020 16.00
+1
bemfla, bi še kaj dodal ti socialc?? 😂😂😂😂😂😂
RdecaZvezda
15. 12. 2020 09.26
+2
Res je da si se opravičil zvezi,kdaj se boš pa opravičil nam tisočerim komentatorjem,ki smo nasedli tebi in tistimi,ki so ti predlagali kar so ti predlagali,Timi si navaden preračunljivec,ker ti je drugi dan takoj kanilo da denarja ne bo več,zato si za mene navaden strahopetec in enak enakim.
grumf
15. 12. 2020 09.15
-3
No, lepo je videt, da imajo ljudje tudi nekaj dostojanstva in se znajo opravičiti. Zelo zelo prav bi tanlastnost prišla tudi ljudem v politiki.
grikos
15. 12. 2020 09.11
-2
Če si napisal resnico ni nič pretirano,drugače pa .............
xxl.2005@gmail.com
15. 12. 2020 09.01
+0
poba ima 20 let. nase politike poglejte, kako kiksajo pri 40 letih politicnih izkusenj,
caspera1
15. 12. 2020 09.09
+3
Se strinjam. Ker pa ga je pri vsem tem spodbujal in vodil oče, bi lahko vsaj on razmislil tudi o posledicah. Čim prej naj se pozabi vse skupaj, pa bo.
Wolfman
15. 12. 2020 08.53
+2
Bravo Tim, ti vsaj stojiš za svojimi dejanji. Dobrodošel nazaj
caspera1
15. 12. 2020 09.03
+2
Nič ne stoji, z očetom sigurno nista niti pomislila, da ga bodo poslali domov, zadevo je prespal, še malo grozil z odvetniki, še 1x prespal in se malo spustil na realna tla. Je pa pogumno ugriznil v svoje kislo jabolko in se opravičil. Bravo Tim, marsikdo bi že iz kaprice svoje teral dalje.
BellaCiao
15. 12. 2020 08.49
+10
Nisem na nikogaršnji strani...sem pa mnenja, da je ta stroka dala kar nekaj tekmovalcev, ki so dosegli vrh. En sam tekmovalec ni nad ekipo. Da pa se spravimo na nivo Štajerci naspram ne vem Ljubljani ali ostalim pa je po mojem milo rečeno bolano. briga me od kod je fant...važno, da zaigra himna in da se skače daleč v globino.
caspera1
15. 12. 2020 09.06
+3
Nič ni hudega, če se zadeve, ki se jim zdijo sporne ali krivične razčistijo. Ampak čas in način sta bila zelo neprimerna, kolerična in sebična. To se povsod dogaja, ne samo pri nas.
Hej Slovani
15. 12. 2020 08.32
+0
Na konkurenčnem portalu sem bral izjavo vojnega dobičkarja tušek mateja. A to se še intervjuja? Mislim osebe brez integritete? Al kako? A ta tip ima pri vsem svojem znanju in pameti in diplomah še obraz, da se sploh pojavi na TV in podaja izjave?
yugo13
15. 12. 2020 08.24
+4
Naj gre skakat za Bolgarijo,bo ziher boljše kot pa pri nas...
gruber74
15. 12. 2020 08.27
+6
Paštašutar
15. 12. 2020 08.49
+2
Mislim da ni ga najbolj k pameti spravili v Severni Koreji!!
KVAJSTABO
15. 12. 2020 08.13
+4
Očitno ima hitrejši jezik od možganov. Najprej bi moral pomisliti na posledice. Če je imel kaj komu za očitat, bi moral to nekako bolj zapakirano povedati.