Zimski športi

Osmoljenec SP Granerud predčasno dobil tolažilno nagrado: kristalni globus

Ljubljana, 04. 03. 2021 11.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Norvežan Halvor Egner Granerud, ki je moral v sredo predčasno končati nastope na 53. svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu zaradi pozitivnega testa na novi koronavirus, je izvedel veselo novico. Ker pri Mednarodni smučarski zvezi (Fis) ne bodo nadomestili vseh tekem odpadle norveške turneje, je že osvojil veliki kristalni globus.

Halvor Egner Granerud je novi dobitnik velikega kristalnega globusa.
Halvor Egner Granerud je novi dobitnik velikega kristalnega globusa. FOTO: Damjan Žibert

Smučarska zveza Slovenije (SZS) si je po odpovedi tekmovanj svetovnega pokala na Norveškem prizadevala, da omogoči dodatne tekme v Planici. Zaradi težav pri iskanju sponzorjev pa bo v dogovoru s Fisom v dolini pod Poncami le ena dodatna tekma na finalu sezone na letalnici bratov Gorišek.

Planica bo tako ob koncu letošnje sezone gostila tri posamične in eno ekipno tekmo. Dodatna četrtkova bo nadomestila tekmo, ki bi morala biti 21. marca na letalnici v Vikersundu.

To že pomeni, da je Havlor Egner Granerud, ki je to sezono nanizal 11 zmag v svetovnem pokalu, predčasno osvojil veliki kristalni globus. Norvežan bi se skupne zmage v svetovnem pokalu veselil že zadnji vikend pred SP v romunskem Rasnovu, a je bil po zmagi diskvalificiran zaradi neustreznega dresa.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Štiriindvajsetletni Granerud, ki pred to sezono ni niti enkrat zmagal v svetovnem pokalu, je to zimo za svojo prvo skupno zmago nabral neulovljivih 1544 točk, saj Nemec Markus Eisenbichler na drugem mestu tri posamične tekme pred koncem zaostaja za 526 točk. Tretji je Poljak Kamil Stoch (944), najboljši Slovenec Anže Lanišek (749) pa je šesti.

Direktor svetovnega pokala v smučarskih skokih Sandro Pertile je potrdil, da bodo imeli skakalci pred finalom pod Poncami, ki bo od 25. do 28. marca, dva prosta konca tedna tekmovanj. Od 13. do 14. marca ter od 20. do 21. marca tekem svetovnega pokala za skakalce namreč ne bo.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.