Zimski športi

Petek odšel po Zupanovih stopinjah

Planica, 20. 03. 2011 14.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem ko se je s položaja glavnega trenerja skakalne reprezentance poslovil Matjaž Zupan, je po njegovih stopinjah šel še športni direktor reprezentance Franci Petek.

Z zadnjim poletom v dolini pod Poncami so tekmovalno leto sklenili smučarski skakalci, športni direktor slovenske reprezentance Franci Petek pa sezono, navkljub skromnim dosežkom v večjem delu sezone, ocenjuje za uspešno. Čeprav se zgodba ponavlja iz leta v leto in ekipa tekmovalno leto 'rešuje' v Planici, so v slovenskem taboru, kot vse kaže, zadovoljni: "Če govorimo o skokih, je bila sezona zelo dobra, dobili smo medaljo na SP, kar je največ, kar lahko dosežeš. Svetovnega pokala ne moremo oceniti z odlično oceno, saj bi si tam želeli več. V zadnjem delu so fantje začeli zaupati vase in verjeti v uspeh in dobro delo skozi celotno sezono je prineslo želene rezultate."

Franci Petek in Matjaž Zupan se poslavljata.
Franci Petek in Matjaž Zupan se poslavljata. FOTO: Damjan Žibert

Potem ko je reprezentantom svoje slovo pred začetkom finala sezone obelodanil trener Matjaž Zupan, je po njegovih stopinjah šel tudi športni direktor, ki je še v soboto za nevzdržne razmere in nemoteno delovanje okrivil tudi medije: "Jaz odhajam zato, ker se ves čas borimo s precej negativističnim vzdušjem okrog naju z Matjažem, kar nenazadnje občutijo tudi fantje. Nenazadnje tudi berejo raznorazne stvari in so razumljivo zaradi tega bolj labilni. Jaz sem pristojnim jasno povedal, da smo na točki, ko je treba narediti korak naprej. Vsi nam priznavajo, da smo tretja najmočnejša nacija, mi pa moramo narediti za ta korak še popolno zaupanje." Tako je po zadnji preizkušnji v letošnji sezoni razmišljal Petek, ki je danes vzel besedo nazaj in dejal, da mediji niso prav nič krivi za aktualno stanje.

Sicer pa so Slovenci po točkah letos sezono sklenili na šestem mestu in jih do preboja med najboljše tri čaka še veliko dela. Strokovnjaki, Petek je s to besedo označil direktorja svetovnega pokala Walterja Hoferja in finskega trenerja Miko Kojonkoskega, naj bi namreč odstopljenemu športnemu direktorju to izrekli.

  • 20 - Liv Amiti E+ 3 (žensko)
  • 19 - Liv Vall E+ 2 (žensko)
  • 18 - Gravel kolo Giant Revolt 0
  • 17 - Giant Reign E+ 1
  • 16 - Giant Propel Adv Pro 0
  • 15 - Giant DailyTour E+ 1 RT
  • 14 - Giant Stance E+ 2 29
  • 13 - Liv Avail Adv 1 (žensko)
  • 12 - Giant Propel Advanced Pro
  • 11 - Giant Trance X E+ 1 Pro 29
  • 10 - Giant Talon 1 29 GE
  • 9 - Giant Defy Advanced 2
  • 8 - Giant TCR Advanced 1 Disc
  • 7 - Giant Explore E+ 2
  • 6 - Giant Trance X 1 29er
  • 5 - EnviLiv Advanced (žensko)
  • 4 - Liv Embolden E+ 1 (žensko)
  • 3 -Giant Propel Advanced 1ct
  • 2 - Giant Fathom E+ 2 Pro
  • 1 - Giant TCR Advanced SL 0

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
23. 03. 2011 20.48
A kdo ve, kaj je Petek pravzaprav počel na Smučarski zvezi?
lukaspukase
21. 03. 2011 15.34
Djoser,katere klube? Ljubljanske?
lukaspukase
21. 03. 2011 15.32
Kdaj se bo poslovil iz smučarske zveze Primož Ulaga, ki nima jajc niti za skoke niti za kaj drugega in vnaša samo skepso in labilno razpoloženje v vsako ekipo? Kdaj bo odšel Jelko Gros, ki je velik strokovnjak kadar je treba komentirati delo drugega, ki ima na žalost boljše dosežke kot on? V naši skakalni reprezentanci ne bo uspehov vse do tlej, dokler bodo usodo Slovenskih smučarskih skokov krojili prepotentni Kranjčani ! Če je skakalni šport samo "Triglav Kranj" naj ga financira občina Kranj! Imamo mlade skakalce v drugih klubih, ki so najmanj enakovredni, če ne boljši kot Triglavani, samo niso v njihovem klubu in ne bodo dobili priložnosti. Vse razne Damjane, Kranjce, Peterke in druge pijavke, ki tlačije mlade perspektivne skakalce tlačijo je nujno odsloviti. Naj skačejo mladi, bomo vsaj vedeli zakaj so na 30.mestu. Ko bodo imeli izkušnje, pa bodo prišli tudi rezultati. Kaj ti si malo mimo? Peterki in Kranjecu praviš pijavka!!! Ti si pijavka!!! *?
srmeka
21. 03. 2011 10.34
sigurno ne štima na vrhu in pri denarju, kjer se vse tudi neha. z mladimi se dela dobro kar so pokazali rezultati v celinskem pokalu. ko pa ti mladeniči pridejo v A pa rezultatov ni od nikoder, res da se rabi nekaj sezon za preboj k vrhu - ampak takšnega usipa nebi smelo biti. zaledje mladih skakalcev je dobro se mi pa dozdeva, da bolj na račun požrtvovalnih staršev in posameznih intuziastov
viking76
20. 03. 2011 23.40
ich123 20.03.2011, 18:03 2 Za zgled je treba vzet Avstrjice, kopirat njihov način dela pa bodo rezultati !! ni panike 10M€ proračuna, redne plače, delo v vetrovniku itd... Pomojem bi tudi našim ratalo s toliko denarja, strokovnjakov, vse se vrti okoli skakalcev. Pomojem si morgi tud riti ne obriše sam, da mu ne bi slučajno koncentracija padla. Nerealno se je primerjati z Avstrijci. No pa tudi njihova zveza najbrž ne krade toliko, ali pa se samo manj pozna, ko ukradejo.
expost
20. 03. 2011 23.34
Lahko se le deloma strinjam, da je krivo strokovno vodstvo ampak prepričan sem, da sta Zupan in Petek dala vse od sebe.... ampak za božjo voljo ljudje, preden svoje iztrebke zmečete po vseh, ki vam ne pašejo, kako naj konkuriramo Avstrijcem, ki imajo skakalni proračun nekajkrat večjega kot je slovenski, infrastrukturo doterano v nulo, mi pa se že desetletja preklamo okoli obnove ene same skaklnice - Planice??? Sploh veste, kakšen proračun ima naša celotna smučarska zveza?
faych
20. 03. 2011 21.04
Končno mu je kapnalo,da mora oditi. Pa Petku bi rekel še samo tole... "HIT THE ROAD JACK AND DON'T YOU COME BACK NO MORE NO MORE NO MORE NO MORE......"
komarec
20. 03. 2011 20.57
Da niso rezultati boljši je v vsakem primeru krivo vodstvo. Za kaj? Ker ne znajo fantov naučit dobro skakat. Kako se fante nauči dobro skakat? Vodstvo mora ustvariti zato pogoje in ti so: pravi trener s strokovnim štabom, finančno stanje, ki bo izpolnjevalo vse obveznosti, pravilno sodelovanje s klubi in prava infrastruktura doma. V obratnem primeru je razočaranje. Osebno mislim, da so skakalci dobri in si zaslužijo pohvale. Če bi v tenisu imeli igralca med desetimi bi se medijem skisalo.
neziie
20. 03. 2011 18.59
NE VEM ČE NI NEKDO NA SZS KONČNO ZAČEL RED DELAT?
tepee
20. 03. 2011 18.55
Petka nisem videl celo sezono nikjer,zdej na konc se je pa le pojavil,k je mav bl gorko in se kaže z Zupanom.
ich123
20. 03. 2011 18.03
Za zgled je treba vzet Avstrjice, kopirat njihov način dela pa bodo rezultati !!
JEZKE-BLOKIRAT
20. 03. 2011 17.17
NO JAZ PRAVIM TAKO DA CE SE NE UVRSTIJO NA TEKMO ALI MED PRVIH 20 JAZ JIH HVALIT NE MOREM KO PA SE UVRSTIJO MED 10 JIH PA POHVALIM KER SI TO ZASLUZJO NE VEM KAJ ZDAJ KOMPLICIRAJO IN SE ZGOVARJAJO NA MEDIJE CE SI PRAVI SPORTNIK TE BOJO KRITEKE DODATNO MOTIVIRALE NE PA NEGATIVNO IN POL JOKCAS KASNI SMO NAVIJACI TO JE CIST NEKAJ NORMALNEGA DA NE MORMO BIT VESELI CE SE NITI EDEN NE UVSTI NA TEKMO SAMO TO SE NE POMENI DA NISMO Z VAMI SRECNO V NASLEDNI SEZONI IN UPAM DA TE SPREMEMBE SPREMENIJO STVARI NA BOLJE
Djoser
20. 03. 2011 16.20
Kdaj se bo poslovil iz smučarske zveze Primož Ulaga, ki nima jajc niti za skoke niti za kaj drugega in vnaša samo skepso in labilno razpoloženje v vsako ekipo? Kdaj bo odšel Jelko Gros, ki je velik strokovnjak kadar je treba komentirati delo drugega, ki ima na žalost boljše dosežke kot on? V naši skakalni reprezentanci ne bo uspehov vse do tlej, dokler bodo usodo Slovenskih smučarskih skokov krojili prepotentni Kranjčani ! Če je skakalni šport samo "Triglav Kranj" naj ga financira občina Kranj! Imamo mlade skakalce v drugih klubih, ki so najmanj enakovredni, če ne boljši kot Triglavani, samo niso v njihovem klubu in ne bodo dobili priložnosti. Vse razne Damjane, Kranjce, Peterke in druge pijavke, ki tlačije mlade perspektivne skakalce tlačijo je nujno odsloviti. Naj skačejo mladi, bomo vsaj vedeli zakaj so na 30.mestu. Ko bodo imeli izkušnje, pa bodo prišli tudi rezultati.
3xzbrisanii
20. 03. 2011 16.14
to kar se gre smucarska zveza je ensotavno ropanje ! A je potem cudno da nasi tekmovalci ne dosegajo vrhunske rezultate ?! Ce pa ima 2 pregulena dresa za skaknje ze 5 let , da ne govorimo o ostalih pogojih , ki so res grdi ! Pa se place zamujajo od novembra !! In potem vas , vprasam , a je cudno da skakalec ni 100 % osredotocen samo na skoke ? Ce pa ni plac , novih dresov , smuci , ter sploh pogojev za trening ter delo ! Seveda ni ! To bando na zvezi bi bilo treba razpustiti !!!!! Nasi skaklci so bogovi glede na to v kaksnih razmerah delajo !!
012K
20. 03. 2011 15.37
ULAGA NAJ ODSTOPI ENKRAT ŽE!
Martian
20. 03. 2011 15.25
Če govorimo o skokih, je bila sezona zelo dobra, dobili smo medaljo na SP, kar je največ, kar lahko dosežeš. ---- to pa ni res...največ kar bi lohk dosegel je 11 medalj na svetovnem prvenstvu.... 2 ekipni,6 posameznih in 3 ženske
elstar
20. 03. 2011 15.15
Kaj ko bi še zamenjali vodstvo slovenske smučarske zveze! Saj ta deluje kot močno zategnjena zavora in uničuje vse smučarske panoge.
Tonček Balonček
20. 03. 2011 15.15
Kva je ta Petek sploh počel na SZS?
terra luna
20. 03. 2011 14.51