Zimski športi

Peter Prevc na tekmo s 7. mestom, Lanišek diskvalificiran

Trondheim, 11. 03. 2020 18.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Skozi kvalifikacijsko sito so pred tekmo svetovnega pokala v Trondheimu, ki je del turneje RAW AIR, prišli Peter Prevc, Žiga Jelar, Anže Semenič, Timi Zajc in Domen Prevc, medtem ko Anže Lanišek zaradi diskvalifikacije na tekmi ne bo nastopil. Peter Prevc je bil med "orli" najboljši na sedmem mestu.

Peter Prevc (na fotografiji) je na turneji RAW AIR nedavno prekinil dveletno čakanje na novo posamično zmago v svetovnem pokalu.
Peter Prevc (na fotografiji) je na turneji RAW AIR nedavno prekinil dveletno čakanje na novo posamično zmago v svetovnem pokalu. FOTO: Damjan Žibert

Skakalce na skandinavski turneji RAW AIR v četrtek čaka naslednja preizkušnja, kvalifikacije pa je v Trondheimu dobil Japonec Rjoju Kobajaši. Najboljši Slovenec je bil Peter Prevc na sedmem mestu. Najvišje v skupnem seštevku turneje je med Slovenci ostal Žiga Jelar, ki je tik za najboljšo trojico, danes je bil v kvalifikacijah 11. Peter Prevc je v kvalifikacijah skočil 134,5 metra za sedmo mesto. Nedaleč za njim je končal Jelar s 132 metri, Anže Semenič je s 128,5 metra končal na 18. mestu. Timi Zajc je pristal pri 125,5 metra, kar je bilo dovolj za 26. mesto.

Na tekmi bo še Domen Prevc, ki je skočil 125,5 metra za 34. mesto. Po solidnem skoku in doskoku pri 124,5 metra pa je bil zaradi neustreznega dresa diskvalificiran Anže Lanišek. Za Kobajašijem sta kvalifikacije končala Poljak Piotr Žyla in Norvežan Johann Andre Forfang. V seštevku turneje je v vodstvu ostal Poljak Kamil Stoch, v sredo deseti, pred Kobajašijem, tretji je domačin Marius Lindvik s 1154,3 točke, Jelar je padel na četrto mesto s 1151,9 točke, Peter Prevc je sedmi, Zajc pa deveti.

Križnarjeva tretja, Klinčeva četrta v kvalifikacijah Trondheima
Tudi smučarske skakalke so v sredo opravile s kvalifikacijami za četrtkovo temo svetovnega pokala turneje RAW AIR v Trondheimu. Tik pod vrhom sta končali Nika Križnar in Ema Klinec, ki sta bili tretja in četrta, na prvih mestih sta kvalifikacije končali domačinki Maren Lundby in Silje Opseth.

Križnarjeva je skočila 126 metrov, takoj za njo je s 125 metri končala Klinčeva. Katra Komar je skočila 109 metrov za 17. mesto, Špela Rogelj je s 106,5 metra zasedla 20. mesto, Jerneja Brecl pa z 98,5 metra 28. mesto med 35 skakalkami na startnem seznamu. Lundbyjeva je le za 0,4 točke ugnala Opsethovo.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zjolah
11. 03. 2020 21.56
+1
Pa kaj je z nasimi dresi kaj se se niso naucili...Al nas namerno zezajo..(komisija)