Zimski športi

'Legitimni' naslednik Hirscherja Pinturault navdušen nad Kranjcem in Hadalinom

Pass Thurn, 12. 11. 2019 19.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
3

Slovenska alpska smučarja Žan Kranjec in Štefan Hadalin sta v družbi Francoza Alexisa Pinturaulta zaključila priprave na uvodni slalom letošnje sezone, preizkušnjo v Leviju. Pogoji za kakovostni trening so bili fantastični, a beseda je tekla tudi o nesmučarskih temah.

Najboljši slovenski predstavniki v smučarski karavani, ki točke svetovnega pokala nabirajo v hitrih disciplinah, so Evropo zamenjali z ZDA, natančneje s trening centrom v Copper Mountainu, kjer bodo pilili zadnje detajle pred uvodnimi preizkušnjami nove sezone svetovnega pokala. Njihovi kolegi v tehničnih disciplinah izkoriščajo dobre snežne pogoje na neledeniških smučiščih, saj je ledenike pobelil sneg do te mere, da so dobri le za smučanje v celem snegu. "Imeli smo izvrstne pogoje in lahko smo samo veseli za Pass Thurn. Brez tega trening terena bi bili primorani spreminjati program, predčasno oditi na sever Evrope. Zadovoljen sem in videl sem veliko dobrega," je ob obisku naše ekipe zatrdil glavni trener tehničnih disciplin Klemen Bergant.

Najboljša slovenska 'tehničarja' zadnjih sezon, svetovni podprvak v alpski kombinaciji iz Areja Štefan Hadalin in  4. veleslalomist minule sezone svetovnega pokala Žan Kranjec, sta skupaj s trenerskim štabom izkoristila dobre pogoje na avstrijskem smučišču v bližini Mittersilla. Treningi slaloma so bili uspešni, imela sta možnost primerjav s Hrvatoma Filipom Zubčićem in Istokom Rodešem, za nameček sta lahko znova primerjala dosežke z enem glavnih kandidatov za osvojitev velikega kristalnega globusa, Alexisom Pinturaultom.

Žan Kranjec je sezono začel s 3. mestom na veleslalomu v Söldnu.
Žan Kranjec je sezono začel s 3. mestom na veleslalomu v Söldnu. FOTO: AP

Poleg kakovostnih treningov sta s Francozom govorila tudi o nesmučarskih temah, še posebej pa je tekmovalec iz Savojskih alp navdušen nad Vrhničanom in njegovimi zgodbicami na Instagramu, kjer se najpogosteje v glavni vlogi znajde italijanski serviser Barnaba Greppi – Babi.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mormnekipisat
13. 11. 2019 14.23
+0
Fant je menda toliko navdusen nad njima , da je njihove posterje nalepil v domaco sobo
gizmo28
12. 11. 2019 20.50
+5
naj se začne ta beli cirkus, pa da vidimo kje smo
uporabnica1
12. 11. 2019 20.47
+3
Simpatični in delavni fantje, vsi trije 👍