Zimski športi

Buffalo brez zmage še osmič zapored

Pittsburgh, 10. 03. 2021 08.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V severnoameriški hokejski ligi NHL je najvišjo zmago dosegel Dallas, ki je s 6:1 odpravil Chicago. Za slednjega je zvezdnik Patrick Kane odigral 1000. tekmo. Philadelphia in Washington sta po kazenskih strelih oziroma podaljšku premagala New Jersey in Nashville.

Patrick Kane
Patrick Kane FOTO: AP

Pri Dallasu, ki je tekmecem nasul pol ducata golov, se je izkazal Jason Robertson, ki je zbral štiri podaje, kar je njegov najboljši dosežek doslej, Jamie Benn pa je s svojo podajo prišel do okrogle 700. v ligi. Precej manj je bil lahko zadovoljen Patrick Kane, ki ob svojem jubileju ni imel pravega razloga za slavje. Toronto je na tekmi z Winnipegom vodil po dveh zadetkih Austona Matthewsa, a so se tekmeci vrnili s tremi goli in na koncu zmagali. Veliko zaslug je imel tokrat tudi vratar Connor Hellebuyck (36 obramb), ki je na prejšnji tekmi po slabi predstavi, ko je dobil štiri gole v 19 minutah, moral predčasno zapustiti vrata. Buffalo ni zmagal še na osmi zaporedni tekmi. Tokrat je bila zanj usodna Philadelphia, ki je po kazenskih strelih zmagala s 5:4. Izkazal se je Shayne Gostisbehere, ki je najprej izenačil v zadnji tretjini, potem pa še zadel pri kazenskih strelih. Še večjo prednost pa je zapravil Washington, a je na koncu po podaljšku le zmagal. Washington je vodil že s 4:1 pred zadnjo tretjino, toda New Jersey se je vrnil v igro s tremi zadetki v le sedmih minutah zadnje tretjine – izenačujočega je dosegel Damon Severson – in izsilil dodaten del igre. V tem pa je svoj drugi gol na tekmi dosegel Jakub Vrana in vendarle poskrbel za zmago Washingtona.

"Kar nehali smo igrati. V zadnji tretjini smo prišli na led brez pravega pristopa, ki smo ga imeli prej dve tretjini. Kup stvari je šlo narobe," na koncu kljub zmagi ni bil zadovoljen trener Washingtona Peter Laviolette. Pittsburgh pa je s 4:2 premagal New York Rangers in dosegel tretjo zmago v nizu. Sidney Crosby je k zmagi prispeval gol in podajo, vratar Tristan Jarry pa 33 obramb.

Ekipa slovenskega hokejskega zvezdnika Anžeta Kopitarja bo spet na delu v noči na četrtek, ko bo Los Angeles igral z Anaheimom.

Izidi:
Pittsburgh Penguins – New York Rangers     4:2

New York Islanders – Boston Bruins         2:1 (kazenski streli)

Philadelphia Flyers – Buffalo Sabres       5:4 (kazenski streli)

Washington Capitals – New Jersey Devils    5:4 (podaljšek)

Carolina Hurricanes – Nashville Predators  3:2 (podaljšek)

Columbus Blue Jackets – Florida Panthers   2:4

Toronto Maple Leafs – Winnipeg Jets        3:4

Detroit Red Wings – Tampa Bay Lightning    3:4 (podaljšek)

Dallas Stars – Chicago Blackhawks          6:1

Koronavirus pasica november
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.