Zimski športi

Timija Zajca v Planici čaka 'ognjeni' krst, brata Prevc si želita čim daljših skokov

Planica, 20. 03. 2019 11.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./Ž.L.
Komentarji
0

V Planici bo že tradicionalno na sporedu zaključek sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih. Cilji slovenskih orlov so visoki, saj želijo pred številnimi navijači potrditi dobro formo iz zadnjega obdobja. Za 18-letnega Timija Zajca bo to prvič, saj je bil lani še premlad, da bi lahko letel.

Več videovsebin
  • Timi Zajc o zaključku letošnje sezone in pričakovanjih v Planici
    01:26
    Timi Zajc o zaključku letošnje sezone in pričakovanjih v Planici
  • Selektor Gorazd Bertoncelj o pričakovanjih pred Planico in o dosežkih v letošnji sezoni
    02:11
    Selektor Gorazd Bertoncelj o pričakovanjih pred Planico in o dosežkih v letošnji sezoni

Danes je bil na sporedu preizkus skakalnice, v četrtek pa so na sporedu že kvalifikacije. V prvi seriji je najdaljši skok uspel Tomažu Nagliču, ki je pristal pri 216 m, v drugi seriji pa je Andraž Pograjc pristal pri 224 m in s tem postavil daljavo dneva. Čast prvega predskakalca je pripadla članu domačega kluba ND Rateče - Planica Roku Tarmanu.

Skakalci so danes že preizkusili planiško skakalnico.
Skakalci so danes že preizkusili planiško skakalnico. FOTO: Damjan Žibert
"Končno je bil to en vikend, ko se mi je vse 'poklopilo'. Ta zmaga mi pomeni več kot tista v Kuusamu. Sprva nisem verjel, da bo dovolj, sem bil skoraj 90-odstotno prepričan, da ne bo dovolj za zmago, potem so se pa številke seštele in se je ravno 'poklopilo'. Rezultatsko ničesar ne računam, upam, da bom užival tako kot lansko leto, potem se bodo pa rezultati že 'poklopili'. Če mi skakalci uživamo v poletih, je tudi rezultat za medije, novinarje in gledalce pravi. V Planici nisem preizkusil še prave termike in upam, da jo letos bom," je Domen Prevc v izjavi za STA strnil spomine na zadnjo zmago na letalnici v Vikersundu in pričakovanje pred planiškimi tekmami.

"Rad bi dobil adrenalin, ko pristanem, kar se zgodi po 220 metrih in to je to, da naredim svojo nalogo, skočim daleč in s tem bom zadovoljen," pa pred planiškimi tekmami pravi njegov starejši brat Peter Prevc.

Jurij Tepeš, Peter Prevc in trener Gorazd Bertoncelj.
Jurij Tepeš, Peter Prevc in trener Gorazd Bertoncelj. FOTO: Damjan Žibert

"Zelo se veselim Planice, končno bom skočil v Planici pred domačimi gledalci in komaj že čakam. Lansko leto sem se moral zadovoljiti samo z ogledom tekem, letos pa bom končno občutil, kako je skakati v Planici. Željo imam, da bi v Planici vsaj še enkrat prečrtal številko na smučeh," pa je za STA dejal 18-letni Timi Zajc, na devetem mestu najvišje uvrščeni Slovenec v svetovnem pokalu.

V Planici bodo nastopali naslednji slovenski skakalci: Timi Zajc, Domen Prevc, Anže Semenič, Peter Prevc, Anže Lanišek, Jernej Damjan, Žiga Jelar, Jurij Tepeš, Tilen Bartol, Bor Pavlovčič in Jaka Hvala.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.