Zimski športi

Pokal Vitranc in Zlata lisica v koledarju Fis še najmanj pet let

Kranjska Gora, 14. 10. 2010 15.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Tekmovanji za Pokal Vitranc v Kranjski Gori in Zlata lisica v Mariboru sta trdno zasidrani v koledarju svetovnega pokala alpskih smučarjev in smučark.

Srečko Medven
Srečko Medven FOTO: Damjan Žibert
Mednarodna smučarska zveza (Fis) je organizatorjem obeh slovenskih tekem izkazala veliko zaupanje, ko je obe tekmovališči vključila v predvideni koledar za naslednjih pet sezon. "Na zadnjem jesenskem zasedanju Mednarodne smučarske zveze (Fis) v Zürichu je bil potrjen tudi okvirni koledar tekmovanj do vključno sezone 2014/15 in Kranjska Gora je na tem koledarju v vseh petih letih, kar je vsekakor veliko priznanje Kranjski Gori in OK Pokal Vitranc za dolgoletno uspešno nadgrajevanje tekmovanja in uspešno izvedbo vseh tekem svetovnega pokala. Kranjska Gora je ena od klasičnih tekmovanj in sodi v železni repertoar svetovnega pokala. Enako velja za Maribor in Zlato lisico v ženskem tekmovanju," je dejal Srečko Medven, dolgoletni generalni sekretar organizacijskega komiteja Pokala Vitranc, ki bo naslednje leto s tekmama 5. in 6. marca – moškima veleslalomom in slalom – slavil svoj 50. jubilej. "To je samo dokaz, da smo v zadnjih letih odlično delali ter da so se obrestovala vlaganja v tekmovalno areno, smučišče in tudi v dogajanje ob smučišču," je še dejal Medven.

Zlata lisica je trdno zasidrana v koledarju Mednarodne smučarske zveze.
Zlata lisica je trdno zasidrana v koledarju Mednarodne smučarske zveze. FOTO: Damjan Žibert

49. Pokal Vitranc je bil zaradi zimskih olimpijskih iger v Vancouvru januarja, za naprej pa ostaja v veljavi termin prvi ali drugi konec tedna v marcu. "S Kvitfjellom se na njihovo pobudo dogovarjamo o zamenjavi termina, da bi bili mi en teden prej, oni pa teden pozneje. Sicer pa nam odgovarja marčevski termin. Zime so takšne, da več ne veš, ali bo januarja 15 stopinj nad ničlo ali marca 20 stopinj pod ničlo. Tekma marca pa tudi pomeni lažje načrtovanje, saj imamo pred sabo celotno zimo in lahko naredimo zadostno količino snega. Nekaj tekem je bilo težkih, ker je bila priprava tekmovalne proge otežena zaradi visokih temperatur, ampak smo vse tekme uspešno izpeljali in tudi v prihodnje ni bojazni. Znanje imamo, izkušnje imamo, ljudje, ki vodijo pripravo tekmovalne proge, so sami eksperti," je bil zadovoljen Medven, ki so ga junija v Turčiji izvolili za predsednika združenja organizatorjev tekmovanj svetovnega pokala Club5+, katerega člana sta tudi Kranjska Gora in Maribor. "Štirinajst organizatorjev tekem svetovnega pokala smo se dolga leta trudili, da bi bil predlog tekmovalnega koledarja predstavljen vnaprej za več kot za eno leto. S Fis smo se nazadnje dogovorili, da se predstavlja in potrjuje predlog koledarja za štiri sezone, kar organizatorjem vsekakor omogoča tudi dodatna vlaganja v samo tekmovalno infrastrukturo, ki je vsako leto zahtevnejša in dražja. Brez te garancije, da si v koledarju, je težko vlagati za enkratne dogodke, zato Fis potrjuje koledar dolgoročno," je še poudaril Medven. Alpinke in alpinci bodo novo sezono svetovnega pokala odprli konec prihodnjega tedna s tradicionalno veleslalomsko premiero v Söldnu. Na ledeniku Rettenbach bodo sezono z veleslalomom 23. oktobra odprle ženske, dan pozneje pa še moški.

 

 

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gojzar
14. 10. 2010 21.13
Vitranc in zlata lisica bota še dolgo na koledarju... sam osebno spremljam tekme tudi v tujini pa vam lahko povem da tako vzdušje kot na zlati lisici je malo kje ;)
unja1.m
14. 10. 2010 20.05
pa sva s križajem približno isto stara
unja1.m
14. 10. 2010 20.04
zelo sem ponosen,ker nisem bil še nikoli niti na vitrancu,niti na lisici
smucarka03
14. 10. 2010 18.04
Super, jaz se vsako leto veselim teh dveh dogodkov in Planice, ker je vzdušje res super!!!
chicago.bears
14. 10. 2010 17.04
BRAVO CE BI SE SE ENKRAT RODIL BI SLOVENEC BIL