Zimski športi

Pokljuka tudi brez Schemppa, prihajajo pa virtualni navijači

Pokljuka, Stuttgart, 02. 02. 2021 16.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Bližnje svetovno prvenstvo v biatlonu, ki bo med 9. in 21. februarjem na Pokljuki, bo potekalo brez štirikratnega svetovnega prvaka, Nemca Simona Schemppa. Nekdanji najboljši nemški tekmovalec je konec tedna sporočil, da zaradi številnih zdravstvenih težav končuje športno pot.

Schempp (na fotografiji) bo smuči (in puško) obesil na klin.
Schempp (na fotografiji) bo smuči (in puško) obesil na klin. FOTO: AP

Dvaintridesetletni Simon Schempp je na svetovnih prvenstvih osvojil kar osem odličij, na olimpijskih pa dve srebrni in eno bronasto.

"Že kar nekaj časa čutim, da svojega telesa ne morem več povsem obremeniti. Tega stanja mi tudi z neukrotljivo voljo ni uspelo spremeniti. Na ta način nisem mogel več postati biatlonec, kakršen sem bil vrsto let. To je signal, ki ga ne morem več ignorirati," je tekmovalec, ki je dolgo nosil breme zadnje predaje v nemški štafeti, slovo potrdil tudi sam.

Za Schemppa je bila usodna poškodba pri padcu s kolesom leta 2018, po kateri se nikoli več ni vrnil v formo, ki si jo je želel sam. Po tem, ko je spet ostal brez nastopa na SP, se je odločil za konec športne poti in dokončanje študija.

Na biatlonskem SP tudi virtualni navijači
Seriji športnih tekmovanj, kjer so navijače na tribunah zaradi pandemij  covida-19 zamenjali virtualni navijači iz domačega okolja, so se pridružili tudi prireditelji svetovnega prvenstva na Pokljuki, piše na spletni strani tekmovanja.

"V času, ko navijači fizično ne morejo biti z nami, nam njihova podpora pomeni še toliko več. Izredno sem vesel, da nas ljubitelji biatlona vseh generacij podpirajo tudi v takšnih trenutkih. Čutili bomo vsak vzklik navijanja in verjamem, da nas bo to poneslo do dobrih rezultatov. Vsako leto nam veliko pomeni tudi navijaško vzdušje otrok, ki nas med tekmami na Pokljuki že vrsto let zvesto spremljajo z izvirnimi transparenti. Mlade navijače zato vabim, da svojo ustvarjalnost ponovno zlijejo na transparent," je navijače k navijanju pozval dolgoletni slovenski reprezentant Klemen Bauer.

Otroke je v časih, ko so se njihove možnosti ukvarjanja s športom močno zožile, spodbudil tudi, dan izkoristijo priložnost za individualno in družinsko rekreacijo in jih pozval, naj se preizkusijo tudi v teku na smučeh. 

"Zima je namreč na vrhuncu," je še dejal Bauer. Prijave za virtualne navijače bodo možne na spletni strani, odprte pa bodo do 16. ure vsakič dan pred posamezno tekmo.

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.