Zimski športi

Na Pokljuki so pripravljeni na začetek biatlonskega SP

Ljubljana, 27. 01. 2021 16.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Do začetka svetovnega prvenstva v biatlonu, ki ga bo gostila Pokljuka, sta še dva tedna. Organizatorji nimajo težav s pomanjkanjem snega, prej obratno. V organizacijskem odboru tekmovanja so pripravljeni, žal tekmovalcev ne bodo mogli spodbujati navijači, a poudarjajo, da bodo skušali narediti vse, da ogled tekme omogočijo vsaj nekaterim zdravstvenim delavcem.

Več videovsebin
  • Pred SP na Pokljuki: predsednik organizacijskega odbora Jelko Kacin
    04:37
    Pred SP na Pokljuki: predsednik organizacijskega odbora Jelko Kacin
  • Pred SP na Pokljuki: tekmovalni direktor Mednarodne biatlonske zveze Borut Nunar
    00:57
    Pred SP na Pokljuki: tekmovalni direktor Mednarodne biatlonske zveze Borut Nunar
  • Pred SP na Pokljuki:  generalni sekretar OO Tim Farčnik
    01:28
    Pred SP na Pokljuki: generalni sekretar OO Tim Farčnik

"Še vedno si prizadevamo, da bi gledalce pripeljali vsaj simbolično, da bi kdo navijal v živo in da bi se tisti, ki so se že dvakrat cepili in se borili s covidom, lahko udeležili tekmovanja ter navijali za domače in tuje biatlonce," je ob predstavitvi prvenstva izjavo predsednika organizacijskega odbora Jelka Kacina posredovala Biatlonska zveza Slovenije.

Kot je pojasnil, gre za zahvalo tistim, ki so bili najbolj izpostavljeni v boju proti covidu 19. "Simbolično pa bi bili tudi predstavniki vseh gledalcev. Obenem pa s tem odpiramo možnosti za druge športne prireditve, da bi tisti državljani, ki bodo cepljeni, šport lahko naredili bolj živ, kot je bil v preteklem letu. Veliko bo odvisno od tega, kaj se bo zgodilo v prihodnjih dneh, a velja povabilo in če se bo le dalo, bomo to možnost tudi izkoristili," je še povedal Kacin.

Pokljuški delavci so ob obilici snega opravili odlično delo in se že ukvarjajo z zadnjimi podrobnostmi. "Kar je dolgoročno pomembno, pa je, da imamo tudi veliko boljšo infrastrukturo. Sanirala se je akumulacija vode, gozdni rob, imamo razširjeno cesto, odstavni pas tik pred vojašnico, kjer je omogočen boljši dostop in parkiranje, imamo novo optično povezavo in najboljše nastavke, da skupaj z občinama Bled in Bohinj nadaljujemo to biatlonsko tradicijo."

"Zase lahko rečem, da si želimo še, da bi naša ekipa na čelu z olimpijskim podprvakom Jakovom Fakom uspela doseči tudi kakšen izjemen rezultat. Tekmovalci si to zaslužijo, za nas pa bi bila to pika na i. Predvsem pa si želimo, da bi vsi tisti, ki bodo prišli na Pokljuko, ostali zdravi. V času covida 19 je to še kako zahtevna operacija," je še dejal Kacin in dodal, da bi si sam želel še polne tribune, zdaj pa bodo to nalogo morale opraviti televizije.
 

Jakov Fak bo prvi slovenski adut na SP.
Jakov Fak bo prvi slovenski adut na SP. FOTO: Damjan Žibert

"Prizorišče je pripravljeno, o tem sem se prepričal na lastne oči. Mnogokrat govorimo o pomanjkanju snega, zdaj imamo obratno situacijo in ga je prej preveč. Ampak Pokljuka je pripravljena, zadnji detajli se sicer še urejajo, a lahko ugotovim, da sta prizorišče in organizacijski odbor pripravljena na izvedbo," pa je dobro delo marljivih pokljuških delavcev potrdil tudi tekmovalni direktor Mednarodne biatlonske zveze Borut Nunar.

Za Pokljuko je že prijavljenih 350 tekmovalcev iz 32 držav. "Čakamo zadnje prijave. Na prvenstvu pričakujemo udeležence iz 36 držav, akreditiranih imamo tudi 378 predstavnikov medijev in medijskih delavcev, ki bodo poskrbeli, da bo šla slika in zgodba s Pokljuke v svet. V živo bo poročalo 21 televizijskih in radijskih postaj, zaradi situacije s covidom 19 pa številne tudi od doma," je povedal generalni sekretar organizacijskega odbora Tim Farčnik.

Opozoriti velja tudi to, da uporaba tekaških prog, stadiona in strelišča na Rudnem polju ter tekaške proge proti planini Konjščica od 25. januarja do 22. februarja 2021 ne bo možna, saj bo prizorišče v celoti zaprto zaradi priprav in izvedbe IBU svetovnega prvenstva v biatlonu 2021, ki bo potekalo od 9. do 21. februarja 2021 v Športnem centru Triglav Pokljuka.
Za namen rekreacije in treningov klubov bosta do 5. februarja 2021 na voljo stara 3 km proga za vojašnico in proga proti planini Javornik, po 5. 2. pa bo zaradi prireditve zaprto celotno področje tekaških prog na Rudnem polju, proti planini Konjščica in planini Javornik. V omenjenih terminih bo za del ceste med Mrzlim Studencem in Rudnim poljem veljal tudi poseben prometni režim. Podrobnosti prometne ureditve bodo na voljo na uradni spletni strani prvenstva.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flamengo
28. 01. 2021 09.22
Upam, da ne bo pretoplo vreme
laufar1978
27. 01. 2021 20.11
+1
Tale slo biatlon bo ziv se par let, ko Fak zakljuci, pa loh dol zaprejo. Kranjska naveza Farcnik lepo sluzi, Kaco stango drzi, ne mors vrjet, mafija na pohodu...tole vam je zadnje sv. prvenstvo nesposobnezi. 😜😜😜
flamengo
28. 01. 2021 12.24
Da se mene pita..
27. 01. 2021 18.43
+0
Fak,cajt je za penzijo.