Zimski športi

Policist zaradi posnetka dopingiranja ob 5000 evrov

Innsbruck, 03. 04. 2019 17.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Policist, ki je v Seefeldu domnevno v javnost posredoval videoposnetek, v katerem je med dopingom ujel smučarskega tekača Maxa Haukeja, je bil na sodišču v Innsbrucku obsojen zaradi kršitve uradne tajnosti, plačati bo moral globo v višini 4760 evrov.

Ob tem bo moral odšteti še 500 evrov za bolečine, ki jih je s tem prizadejal Haukeju.

Urad državnega tožilca v Innsbrucku je obtožil policista iz vzhodne Avstrije, da je videoposnetek poslal skupini ljudi v aplikaciji WhatsApp, iz katere je bil javno objavljen.

Videoposnetek naj bi prikazoval krvni doping avstrijskega tekača na smučeh Haukeja med načrtovano racijo policije na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Seefeldu. V obsežni policijski akciji so na prizorišču prvenstva v Avstriji aretirali pet športnikov, skupno pa devet oseb.

Policist bo zaradi posnetka dopingiranja med svetovnim prvenstvom v nordijskih disciplinah v avstrijskem Seefeldu moral odšteti 5000 evrov.
Policist bo zaradi posnetka dopingiranja med svetovnim prvenstvom v nordijskih disciplinah v avstrijskem Seefeldu moral odšteti 5000 evrov. FOTO: Thinkstock

Vseh pet aretiranih smučarskih tekačev, Avstrijca Hauke in Dominik Baldauf, Estonca Karel Tammjarv ter Andreas Veerpalu ter Kazahstanec Aleksej Poltoranin, je krivdo priznalo. Vsi so tudi policiji posredovali podatke o nečednem početju.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Von_Clausewitz
03. 04. 2019 20.16
+21
Več kot očitno, da živimo v sistemu, kjer se ščitijo kriminalci in prevaranti. Saj zakone predlagajo ravno tem podobnim. Podobno kot v Romuniji, ko so politiki predlagali, da se ne sankcionira korupcije v politiki do višine 5k € ali koliko že. V ostalem delu Evrope se to dela v "trojnih rokavicah..."
Von_Clausewitz
03. 04. 2019 20.18
+10
Sicer pa brez skrbi, se bodo policisti že dogovorili za prispevke in bodo hitro zbrali za globo. Posnetek pa bo ostal za VEKOMAJ !
Mauzahecmauzares
03. 04. 2019 20.10
+12
V Avstriji so prvi uvedl zakon za prižgane luči na avtu tudi podnevi. Potem je bogatun zbil do smrti z avtom točno v Innsbruku na prehodu za pešče, človeka, ki je prečkal cesto. Zagovor obtoženca je bil v smeri, da so ga oslepile podnevi, prižgane luči na nasproti vozecem avtomobilu. Danes se v Avstriji lahko voziš z ugasnenimi žarometi podnevi.
FAUSTOS1
03. 04. 2019 20.08
+15
benti vsi ostali razen policista pa se bodo izvlekli-včasih se človek vpraša kdo je tu razbojnik
tablejem
03. 04. 2019 18.54
+0
Športnike, ki jih dobijo na dopingu, bi blo treba strpat v zapor za vsaj 5 let. Kazni so preblage! Je pa prav, da je tud policaj dobil kazen, nima kaj snemat.
zemljan10
03. 04. 2019 18.30
+74
Sem mislil,da samo v Sloveniji imamo butaste zakone. Namesto,da bi mu dali odlikovanje,ker je odkril prevaranta,so ubogega reveža oglobili. In kaj bo naslednjič naredil ta policist,ko bo videl kriminalca? Obrnil se bo in odkorakal.Jaz bi tudi na njegovem mestu. Do penzije ne bi več nobenega lopova ujel.
zemoo
03. 04. 2019 18.35
-24
odkril prevaranta ? vdrli so v sobo in kot 15letni mladinec je to posnel z telefonom? takega bi ti odlikoval ? bravo...
UnknownIdentity
03. 04. 2019 18.38
-18
Se ne strinjam cisto, pomoje bi prej policist v sloveniji nagrado dobo, k pa kazen. Avstrija tega ne tolerira. Zato pa je Avstrija miljon let pred nami v useh pogledih.
disorderliness
03. 04. 2019 18.42
-6
Taki so policaji. Namesto, da bi se pendreka držal, je snemal. Ko je služba, je služba, ko je pa družba, je družba. On naj snema med svojim prostim delovnim časom, tako kot to počnemo ostali državljani. Že tako in tako sumim, da policaji v službenem času izvajajo še druge dejavnosti, od kriminalnih početij do zabušavanja, kot so plesne vaje, spanje, treningi, seksualne orgije, pijančevanje in druge vrste zadevanja.