Zimski športi

Poškodbe alpincev se vrstijo: Feuz, Pinturault, Odermatt ...

Ljubljana, 24. 12. 2019 11.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nadarjeni švicarski alpski smučar Marco Odermatt se je na zadnjem veleslalomu svetovnega pokala v Alta Badii poškodoval. Potem ko je zapeljal v luknjo na progi, je začutil bolečine v kolenu, prišel do cilja, a se že tam zvijal od bolečin. Takoj je odpotoval v domovino, kjer so ugotovili poškodbo meniskusa in ga že operirali.

Beat Feuz
Beat Feuz FOTO: AP

"Poškodba ni tako huda, kot smo se bali. Vezi niso poškodovane, tako da se bo hitro vrnil na sneg," so sporočili iz švicarskega tabora. "Operacija je potekala brez težav. Nekaj časa bo še ostal v bolnišnici, kdaj se bo vrnil, pa je težko napovedati," je dejal Walti Odermatt, oče Marca, večkratnega svetovnega mladinskega prvaka in zmagovalca letošnjega superveleslaloma v Beaver Creeku. V švicarskem taboru so optimisti glede njegove vrnitve, optimizem črpajo iz primera legendarnega Pirmina Zurbriggna. Ta se je pri zmagi v Kitzbühelu poškodoval podobno kot Odermatt, a je po operaciji meniskusa že slabe tri tedne pozneje v Bormiu postal svetovni prvak.

Švicarje skrbi tudi poškodba vodilnega v smukaškem seštevku svetovnega pokala Beata Feuza. Nekdanji svetovni prvak je na treningu v Val Gardeni nerodno z roko udaril vratca, rentgenski posnetki so pokazali zlomljeno kost v zapestju. Operacija ne bo potrebna, Feuz bo odpotoval z ekipo na zadnje preizkušnje leta v Bormio, a njegovega nastopa še niso potrdili.

Alexis Pinturault
Alexis Pinturault FOTO: AP

Težave s poškodbo ima tudi francoski as Alexis Pinturault. Tudi on je med veleslalomom v Alta Badii začutil bolečine, in sicer v stegenski mišici. "Nočem biti preveč alarmanten. Bomo videli, kako se bodo reči odvijale, če se bo bolečina še naprej pojavljala, bom moral na ultrazvok. Nastopa v kombinaciji v Bormiu še ne morem potrditi," pravi Francoz, svetovni prvak v kombinaciji.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
24. 12. 2019 20.03
čimprej naj se pozdravijo, zdaj ko ni več Hirscherja v karavani, je konkurenca v moški karavani zelo huda
Rožice cvetijo
24. 12. 2019 13.51
+12
Upam, da se vsi poškodovanci čimprej pozdravijo. Preveč je bilo garanja, da bi sedaj vse šlo v nič in morda še sezona mimo.
Ramzess
24. 12. 2019 13.32
-3
Luknja na progi, kdo jo je spregledal. V domovini so ugotovili, a lokalno ne znajo, da so ga kar domov odpeljali.
janezov uč
24. 12. 2019 12.08
+7
kje je stenmark, da pokaže tem mladincem?