Zimski športi

Zmaji v finalu Alpske lige pričakujejo trd hokej

Ljubljana, 19. 04. 2021 09.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski ljubitelji hokejske igre so močno upali na finale Alpske lige med Jesenicami in Olimpijo, a se bodo po izpadu železarjev za laskavo lovoriko borili le zmaji. Ljubljančane, ki tudi branijo naslov, v dvoboju na tri zmage v finalu čaka italijanska ekipa Asiago.

Zmaji bodo tudi v finalu favoriti dvoboja.
Zmaji bodo tudi v finalu favoriti dvoboja. FOTO: Damjan Žibert

Ljubljanski hokejisti so v polfinalni seriji že vodili z 2:0 v zmagah, a je Avstrijcem uspelo izenačiti, na odločilni peti tekmi v Tivoliju pa so zmaji spet bruhali ogenj (5:0) in se zanesljivo uvrstili v finale, kjer jih po zmagi nad Jesenicami čaka italijanski Asiago. Finski čuvaj mreže na vratih Olimpije Paavo Hölsä je znova ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. "Nikoli ne moreš nadzorovati končnega rezultata in v hokeju je vse mogoče. Ponosen sem na predstavo naših hokejistov, na ledu so dali vse od sebe. Začeli smo močno, nismo se obremenjevali z rezultatom, dali smo vse od sebe. Če padeš, se pobereš in greš naprej. V finalu bo naš nasprotnik Asiago, ki je dobra ekipa. Igrali bomo našo igro in dali vse od sebe," je po uvrstitvi v finale za uradno spletno stran kluba povedal trener Olimpije Raimo Summanen. Kapetan na domačih tekmah Žiga Pance je za klubsko spletno stran povedal, da so se pred tekmo dogovorili, da bodo igrali bolj agresiven hokej. "Na preteklih dveh tekmah smo jim dali preveč prostora in mislim, da je bil že kar na začetku to za Avstrijce šok. Verjetno so pričakovali drugačen obraz naše ekipe, šokirali smo jih tudi z golom v šesti sekundi. Vedeli smo, da smo boljši nasprotnik, a na zadnjih dveh tekmah se nam nič ni poklopilo. Danes pa smo pokazali pravi karakter, pokazali, da znamo stopiti skupaj. Iz zadnjih dveh porazov smo se veliko naučili. Porazi so prišli ob pravem času," pravi Pance, ki od tekem z Asiagom pričakuje veliko bolj agresiven hokej z več igre na telo.

Nik Simšič na tekmi polfinala z ekipo Lustenau.
Nik Simšič na tekmi polfinala z ekipo Lustenau. FOTO: Damjan Žibert

Da so si Ljubljančani zaželeli močen in hiter začetek, je dokazal Aleksandar Magovac, ki je zadel že v šesti sekundi. "Hitro smo jih ustavili, jih presenetili, odpravili napake s preteklih dveh tekem. Pokazali smo, da se ne morejo kosati z nami. V finalu smo si želeli Jeseničane, a kar je, je. Naši cilji so jasni," je pred začetkom finala, ki se začne v torek zvečer v Tivoliju, povedal ljubljanski branilec.

Koronavirus pasica nova
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.