Zimski športi

Nika Prevc po domači zmagi: Čutila sem veliko topline in domače podpore

Ljubno ob Savinji, 28. 01. 2024 17.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
D.S., Ž.K.
Komentarji
9

Svetovni pokal v smučarskih skokih na Ljubnem ob Savinji je minil v znamenju Slovenk. Na nedeljski tekmi je še šestič v sezoni slavila 18-letna Nika Prevc, ki je tako ohranila rumeno majico vodilne v skupnem seštevku. S tretjim mestom pa je uspeh domačink dopolnila Nika Križnar, ki je četrtič v sezoni stopila na zmagovalni oder.

Več videovsebin
  • Nika Prevc po zmagi na Ljubnem
    01:24
    Nika Prevc po zmagi na Ljubnem
  • Nika Križnar po tretjem mestu na Ljubnem
    01:58
    Nika Križnar po tretjem mestu na Ljubnem

"Sem razbremenjena, ta vikend je bil zame kar težak, želela sem namreč prikazati dobre skoke pred domačimi navijači. Pritisk sicer čutim na vsaki tekmi, a se že nekaj časa dobro soočam s tem. Je pa tu tudi drugače, čutila sem veliko topline in domače podpore. Vesela sem, da sem lahko uspešna tudi tedaj, ko naredim napake, kot se mi je zgodilo ob osvojitvi drugega mesta v soboto," je po tekmi povedala zmagovalka Nika Prevc, ki je v skupnem seštevku še povečala prednost pred drugouvrščeno Japonko Juki Ito. Za 18-letno slovensko skakalko, ki ima sedaj na vrhu lestvice 174 točk prednosti pred prvo zasledovalko, je tako glavni cilj do konca sezone jasen: "Upam, da bom do konca sezone ubranila rumeno majico."

Nika Prevc
Nika Prevc FOTO: Luka Kotnik

Najmlajša članica skakalne družine Prevc se je z domačim uspehom že uvrstila na vrh večne lestvice slovenskih skakalk, s katerega je izrinila reprezentančno kolegico Niko Križnar, ki je bila tokrat tretja. Med Slovenki se je vrinila še zmagovalka sobotne tekme Eva Pinkelnig.

"Kar nekaj časa bo tudi Nika tekmovala, zanimivo bo in zagotovo bom imela kar nekaj dela, da bom ostala prva po zmagah. Letvica do najboljše tekmovalke v zgodovini, Japonke Sare Takanaši, pa je zelo visoka. A bom delala na tem, da jo nekoč mogoče prehitim. Mislim pa, da si na začetku skoraj nihče ne postavlja takih ciljev, ampak si želi čim bolj uspeti v športu," je o uspehu, ki ga je dosegla zgolj z zmagami v letošnji sezoni še povedala Prevčeva.

Nika Prevc in Nika Križnar
Nika Prevc in Nika Križnar FOTO: Luka Kotnik

"Zelo zanimiva in napeta tekma je za nami. Bila sem pomirjena danes, ker mi je uspel že prvi dober skok in sem lahko bolj sproščeno nastopila drugič. Bile smo zelo skupaj pred finalom, že prva četverica v boju za oder, niso pa bile veliko tudi druge za nami. Zato sem vedela, da bom morala ostati osredotočena in se bom morala potruditi. Po pristanku sem vedela, da ne bom povedla, ampak ko se je pokazala številka dve, sem bila presrečna," je svoj nedeljski nastop opisala Križnarjeva, ki je v finalni seriji izgubila eno mesto.

23-letna skakalka je že 12. v karieri stopila na stopničko za tretje mesto, nove stopničke pa bo tako kot njena soimenjakinja lovila prihodnji konec tedna v nemškem Willingenu, ko se bodo dekleta soočila z eno največjih skakalnic zanje. "To bo velik preskok, tako da se tekme veselim, po drugi strani pa tudi ne. Je zelo težka skakalnica in zahteva veliko od posameznice, posebej če so vremenske razmere težke. Sem pa tam že zmagala in imam tudi rekord skakalnice. Poleg tega se približujem najboljšim v skupnem seštevku pokala in upam, da se bom čim bolj tudi Niki Prevc ter da bova ob koncu sezone znova skupaj stali na zmagovalnem odru," je pred proslavitvijo domačega uspeha še dejala Križnarjeva, ki jo je na Ljubno prišel podpret avtobus navijačev.

Nika Križnar
Nika Križnar FOTO: Luka Kotnik
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

borjac
28. 01. 2024 21.23
+4
Hvala vam za vse kar nam dajete v teh težkih časih, ko celo ljudje, ki bi morali skrbeti za življenja drugih tega ne delajo, hvala vam za sončne dneve.
Think Pink
28. 01. 2024 21.12
-5
Nika je sramežljivo dekle, ni najbolj zgovorna, a to pokaže z rezultati. Zato nobenih intervjujev več pred tekmo, vmes in bo še boljša. Po zmagi pa ji najprej pokažite vprašanja, da se pripravi.
zmajskorpion
29. 01. 2024 09.16
-11
Ne samo vprašanja, še odgovore ji napišite.
Drugorazredna
28. 01. 2024 20.47
+6
Bravo Slovenke, predvsem pa mala Nika!
Nimiuseen
28. 01. 2024 20.38
+15
Čestitam tako Niki kot seveda tudi Niki!!
Watcherman
28. 01. 2024 20.11
+3
?rnobelo
28. 01. 2024 20.00
+6
Bravo Niki in ostale naše punce! Super ste!
Betuul
28. 01. 2024 18.48
+9
👍Nika Prevc ! In športni 👏
Fair
28. 01. 2024 18.19
+15
Čestitke Nika 💪