Zimski športi

Prevc pred 50-letnico letalnice v Planici: Cmok v grlu ni nikoli izginil

Ljubljana, 09. 11. 2018 10.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

"Najlepši spomin na letalnico: eden je svetovni rekord v Vikersundu, drugi pa je zaključek sezone 2016 v Planici, kjer so zelo velik pečat pustili navijači, ki so bili v izteku. Vsi s svojo zastavo, bilo je čutiti en močen naboj," nam je na predstavitvi tekme v Planici 2019 zaupal Peter Prevc.

"V bistvu sem mogel kar malo počakati, da so mi prižgali zeleno luč za letalnico. Prvič je to bilo Oberstdorfu, nato je na vrsto prišla Planica. Ko greš prvič na velikanko, ti to ostane v spominu, a ti da velik zagon za naprej," se je svojih začetkov na velikankah spomnil Peter Prevc, ki bo zaradi okrevanja po poškodbi izpustil začetek sezone v Wisli. "Seveda, malo je strahu, spoštovanja. Greš prvi skok bolj previdno, potem pa vidiš, da če si preveč previden, to ni dobro," je priznal najboljši slovenski smučarski skakalec vseh časov.

"Noge se mi na velikanki niso šibile, zmeraj ko zapneš okovje, ko greš na rampo, si v domači coni. Cmok v grlu pa ni nikoli izginil. Vedno, ko prideš prvi dan na letalnico, si rečeš, uf, zdaj se bomo pa tu dol spuščali cel vikend. Vedno je zanimivo, zahtevno. Drugačni izzivi kot večino sezone," je bil iskren Prevc.

Spomnimo, v četrtek so se na Nebotičniku zbrali organizatorji, partnerji in sponzorji največjega športnega dogodka na slovenskih tleh, začetka predprodaje pa niso zamudili niti člani moške in ženske reprezentance v smučarskih skokih. V tej sezoni bo finale svetovnega pokala v Planici še bolj poseben, saj bo letalnica bratov Lada in Janeza Goriška, po zaslugi katerih se že od vsega začetka premikajo meje v tem športu, praznovala 50 let.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

poserjemsenavas
09. 11. 2018 13.02
+3
malo preveč samovšečnosti in si hitro tam kjer ti ne bi bilo treba
DirtySanchez
09. 11. 2018 12.55
-2
ni forme , konec kariere ?
wertex
09. 11. 2018 12.47
+3
a ta še vedno, že 3 leta išče prave občutke, išče formo,...tako kot peterka,..da ne bo prej konc karjere preden bo pršu v formo
Stipe Mesi?
09. 11. 2018 11.55
+5
Peter spomnim se kako si postajal prevzeten, ko si bil v šampionski formi. Nalezel si še svojega brata. Novinarji so ti (vama) naenkrat začeli it zelo na živce. Ko sem gledal oz. poslušal tvoje izjave so bile precej nervozne, upirjene proti nevidnemu sovražniku. Zakaj? Zakaj nisi samo pridno delal in poslušal trenerja. Novinarjim pa odgovarjal z nasmehom in prijaznostjo. Škoda, uničil si mi veliko dni, ko bi lahko zate navijali in se veselili.