Zimski športi

Hokejist Ottawe prvi primer okužbe v ligi NHL

Ottawa, 18. 03. 2020 07.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Iz kanadskega hokejskega moštva Ottawa Senators so sporočili, da je z virusom novega koronavirusa okužen eden od igralcev, imena niso sporočili. Gre za prvi primer okužbe v najmočnejši hokejski ligi na svetu. Ottawa je zadnjo tekmo pred ustavitvijo lige igrala proti moštvu Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja.

Po košarkarski ligi NBA, kjer je zadnji primer okužbe potrjen pri zvezdniku moštva Brooklyn Nets Kevinu Durantu, so tudi iz lige NHL potrdili, da so zabeležili prvi primer. Gre za enega od hokejistov kanadske ekipe v ligi NHL Ottawa Senators, novico so potrdili tudi pri klubu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Za katerega igralca gre, še ni znano, so pa sporočili, da ima le lažje simptome in je v osamitvi. V karanteni so tudi ostali igralci, so zapisali v sporočilu za javnost in dodali: "Zdravje naših igralcev, navijačev in skupnosti ostaja naša največja prioriteta. Trudili se bomo, da vsa skupnost ostane varna in zdrava v tem negotovem času zaradi širjenja koronavirusa."

Ottawa je zadnjo tekmo pred prekinitvijo lige NHL odigrala proti moštvu Anžeta Kopitarja in Los Angeles Kings so zmagali s 3:2. Liga NHL je prekinjena, tako kot vse ostale športne panoge čez lužo. Vodstvo lige je sprva naročilo igralcem, da ostanejo doma, v ponedeljek pa jih je obvestila, da lahko potujejo domov, v njihove domače države, tudi v Evropo.

V taboru hokejistov Ottawe so ugotovili prvi primer okužbe s koronavirosom.
V taboru hokejistov Ottawe so ugotovili prvi primer okužbe s koronavirosom. FOTO: AP
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rožice cvetijo
18. 03. 2020 08.00