Zimski športi

Zlati odličji v slalomu za Nadiršino in Karla, Slovenci spet odpovedali

Zreče, 02. 03. 2021 11.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Optimistične napovedi slovenskih deskarjev pred paralelnim slalomom na svetovnem prvenstvu v paralelnih disciplinah na Rogli niso padle na plodna tla. Izkupiček je bil v slalomu še slabši kot dan prej v veleslalomu, saj se tokrat nihče ni uvrstil v izločilne boje. Z zlatima odličjema sta se na koncu okitila Rusinja Sofija Nadiršina in Avstrijec Benjamin Karl.

Tim Mastnak (na fotografiji) se je na torkovi preizkušnji najbolj približal uvrstitvi v izločilne boje.
Tim Mastnak (na fotografiji) se je na torkovi preizkušnji najbolj približal uvrstitvi v izločilne boje. FOTO: Damjan Žibert

Na Rogli se je s slalomom končalo svetovno prvenstvo v deskarskih paralelnih disciplinah. Prvaka sta postala Avstrijec Benjamin Karl, ki je osvojil že svojo peto zlato kolajno na svetovnih prvenstvih, in Sofija Nadiršina, Rusinja je tudi aktualna mladinska prvakinja. Karl je v finalu premagal rojaka Andreasa Prommeggerja, tretje mesto je zasedel svetovni prvak v veleslalomu Dimitrij Loginov, ki tako ni uspel osvojiti še četrtega zaporednega naslova svetovnega prvaka.

"Ne spomnim se, kdaj sem bil nazadnje v slalomu na stopničkah, to je zame res presenečenje. Pred prvenstvom sem menjal desko, proizvajalec mi je zmago napovedal. Z Andreasom sva imela v preteklosti že veliko dvobojev, po dveh porazih na svetovnem prvenstvu pred štirimi leti v Sierri Nevadi sem mu napovedal, da bo že še prišel moj čas. Vesel sem, pohvalil bi tudi organizatorje, ki so v toplem vremenu odlično pripravili progo," je v uradni izjavi dejal Karl, ki je na svetovnih prvenstvih osvojil že osmo kolajno.

Mastnak: Več nisem niti pričakoval
Pri dekletih sta preostali kolajni osvojili nemški tekmovalki Ramona Hofmeister in svetovna prvakinja v veleslalomu Selina Jörg. Slovenski tekmovalci so razočarali, nihče se ni uvrstil v izločilne boje, še najboljši je bil Tim Mastnak na 17. mestu.

"V slalomu več niti nisem pričakoval. V njem nikoli nisem bil dober kot v veleslalomu, tako da sem lahko zadovoljen tako z vožnjama kot z rezultatom. Žal mi je do izločilnih bojev zmanjkalo šest stotink," ni bil razočaran Mastnak.

Žan Košir je pred tekmo vklopil program Moskva 2021, na slalomski tekmi svetovnega pokala v Rusiji ob koncu januarja je bil namreč drugi, a se mu je očitno "pokvaril", saj je kvalifikacije končal na 19. mestu. 

Košir: Noge niso delovale, kot bi morale
"Dosežka na Rogli sta žal moja najslabša v sezoni. Noge niso delovale, kot bi morale," je v v izjavi za TV Slovenija dejal dobitnik treh olimpijskih kolajn.

Še bolj razočaran kot Tržičan je bil nekdanji svetovni prvak v tej disciplini Rok Marguč, ki je tekmovanje končal na 28. mestu. Pred slalomsko tekmo se je nadejal, da bodo imeli Slovenci zaradi tega, ker v svetovnem pokalu tekme v tej disciplini še ni bilo, na domači progi prednost, a tega ni bilo videti. 

"Prva kvalifikacijska vožnja je bila dobra, v drugi pa sem naredil napako in finale je splavalo po vodi," razočaranja ni skrival Celjan. Mlada Jernej Glavan in Sara Goltes večjih pričakovanj nista imela, tako da to, da se nista uvrstila v drugo kvalifikacijsko vožnjo, ni kakšno razočaranje. Deskarska karavana bo zdaj nekaj časa ostala na Rogli, saj jo že v soboto čaka tekma svetovnega pokala v paralelnem veleslalomu.

Koronavirus pasica november

Izidi:

- moški:
1. Benjamin Karl (Avt)
2. Andreas Prommegger (Avt)
3. Dimitrij Loginov (Rus)
4. Andrej Soboljev (Rus)
5. Sangho Lee (JKo)
6. Michal Novaczyk (Pol)
7. Oskar Kwiatkowski (Pol)
8. Dario Caviezel (Švi)
...
17. Tim Mastnak (Slo)
19. Žan Košir (Slo)
28. Rok Marguč (Slo)
37. Jernej Glavan (Slo)

- ženske:
1. Sofija Nadiršina (Rus)
2. Ramona Hofmeister (Nem)
3. Selina Jörg (Nem)
4. Megan Farrell (Kan)
5. Cheyenne Loch (Nem)
6. Natalija Soboljeva (Rus)
7. Julia Dujmovits (Avt)
8. Claudia Riegler (Avt)
...
42. Sara Goltes (Slo)

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Walter Pravicek
02. 03. 2021 16.04
KAJ MOREMO?NIČ!
SamoPovemMojeMnenje
02. 03. 2021 13.59
+4
in njihov cilj pred SP je bil zlata medalja 😂
n0rc
02. 03. 2021 13.57
+2
Prelepo vreme za matranje. Važn da se sončte
ska1
02. 03. 2021 13.23
+1
tale šport je neka nenaravna izmišljotina, ki jo večina ljudi sploh ne more obvladati, niti je tekmovalci po karieri ne vozijo več.... zato je tudi svetovno prvenstvo manjše kot malo večje sindikalno prvenstvo
rzui
02. 03. 2021 13.09
+7
Roxy79
02. 03. 2021 11.49
+3
Pa to je tudi mene začudilo.....organizacija in vse skupaj izgledalo kot bi organizirala vaška skupnost smučanje v Šentjoštu nad Horjulom. Oz še slabše ajoj.,ajoj...
NejkoSLO
02. 03. 2021 11.45
+3
Itak bojo šle te discipline na žalost kmalu v pozabo. Veleslalom je veretno tko zadnič v OI v Pekingu, slalom že tako odpadel.
NejkoSLO
02. 03. 2021 11.45
NejkoSLO
02. 03. 2021 11.50
Mogoče podoben format kot v alpskem smučanju. Npr. Individualna/neparalelna tekma na daljši progi. Vendar bi verjetno vse skupaj izpadlo podobno kot že pri obstoječem deskarskem krosu, kjer pa se na isti progi sočasno meri več deskarjev. Štirje?
KMET70
02. 03. 2021 11.44
+1
Bo treba še mal potrenirat...
totinori
02. 03. 2021 11.44
+2
Dobro bi se bilo vprašati, ka je bolj smiselno: organizacija svetovnih prvenstev, kjer naši tekmovalci ostanejo praznih rok (Planica, Pokljuka, Rogla...) in se potem kljub finančni izgubi hvalimo z dobro organizacijo, ali pa uspešno natopanje na prvenstvih v tujini, kar trenutno počnejo naši nordijci ?! Se že bojim prihodnjega prvenstva v Planici.
Nevs
02. 03. 2021 11.43
+2
Sem včeraj malo gledal, na pram drugim prvenstvom se mi je zdelo to prvenstvo na nivoju sindikalnevtekme.
rogla
02. 03. 2021 11.42
+1
Tekmovalci, dajte, ste na domačem terenu! Sreča naj bo na vaši strani!
Ježešna
02. 03. 2021 11.40
+1
Jah takle mamo.. Bo pa na drugi tekmi boljše, nimaš kaj..