Zimski športi

S preizkusom naprave v Seefeldu zadovoljna le Damjan in Prevc

Seefeld, 27. 02. 2019 11.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Uvodni nastopi smučarjev skakalcev na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju niso prepričali, po desetem mestu Timija Zajca na posamični in šestem mestu v ekipni tekmi pa imajo v taboru "orlov" spet velike apetite ob selitvi na manjšo napravo v Seefeld.

Lanišek (na fotografiji) med enim od poskusnih skokov v Seefeldu.
Lanišek (na fotografiji) med enim od poskusnih skokov v Seefeldu. FOTO: AP

Skakalci so že v torek po dnevu premora prvič lahko preizkusili manjšo napravo, ki za zdaj slovenskemu taboru še ni prinesla želenih skokov, saj se prvi dan z izjemo Petra Prevca in Jerneja Damjana na njej niso dobro znašli. Od Slovencev sta bila na uvodnem treningu s po enim skokom zadovoljna le Prevc in Damjan. Prevc je imel 52. in 13. oceno serije, Damjan pa deveto in 30. oceno serije.

"Zelo sem vesel, da sem se vrnil sem, ker mi zelo prija skakati. Tudi oba današnja skoka sta bila dobra, sploh prvi, s katerim sem bil povsem blizu najboljšim. V drugem pa sem želel še nekaj dodati, razumljivo, pa sem naredil napako, ker sem bil prezgoden in posledica tega je bilo nekaj metrov premalo," je po prvem preizkusu naprave STA prenesla izjavo izkušenega Damjana, ki se ni uvrstil v ekipo za tekmi na veliki skakalnici.

Prevc: Če bom tako nadaljeval, bomo vsi zadovoljni
"Če smo iskreni, je bil prvi skok kar zelo slab. Imel sem težave s skakalnico, prvič sem skočil tukaj. Drugi je bil pa že boljši in če bom s takšnimi skoki nadaljeval, bomo vsi zadovoljni," pa je svoj trening ocenil Prevc. Timi Zajc je bil na treningih 34. in 32., Anže Lanišek obakrat 39., Žiga Jelar pa je imel 35. in 38. dosežek treninga.

"Jernej je v prvi seriji opravil zelo dober skok, v drugi je v Peter zelo solidno opravil svojo nalogo, preostali fantje pa se še lovijo. Ta čas imajo težave v počepu na zaletišču in s točnostjo odskoka. To bo treba izboljšati. Kdo bo skakal drugi dan treningov, se bomo odločili šele po videoanalizi," je po uvodnem dnevu na srednji skakalnici dejal selektor slovenske vrste, Gorazd Bertoncelj.

V ospredju so bili na obeh treningih večinoma tisti skakalci, ki so bili uspešni že na veliki napravi. Prvi trening je dobil domačin Philipp Aschenwald, drugega pa dvakratni svetovni prvak iz Innsbrucka, Nemec Markus Eisenbichler.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bigbadjohn
27. 02. 2019 14.31
+0
Za izboljšanje počepa našim orlom predlagam, da nehajo uporabljati WC in preidejo na "čućavac". Če ne vejo, kaj to je, naj pobarajo kateregakoli Srbijanca, a ne... :)...(rad pomagam, hehe))
uporabnica1
27. 02. 2019 13.07
+8
Peter je bil odličen na drugem treningu 105,5 metrov pa je bil šele 13. skočil je pa isto kot Eisenbichler, ki je bil 1. Očitno ni naredil telemarka ipd. Upam, da bo te skoke prenesel na tekmo:) Ostali pa povprečni