Zimski športi

S skakalkami na zadnji postaji sezone tudi selektor Zupančič

Moskva, 22. 03. 2021 14.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.K., STA
Komentarji
2

Po tem, ko je izpustil nedeljsko tekmo svetovnega pokala v Nižnjem Tagilu, saj je bil na testiranju vnovič pozitiven na okužbo z novim koronavirusom, se selektor ženske skakalne reprezentance Zoran Zupančič z ekipo podaja v Čajkovski, kjer se bo sezona 2020/21 tudi končala.

Zoran Zupančič (na fotografiji) je bil v zadnjih dneh v samoosamitvi.
Zoran Zupančič (na fotografiji) je bil v zadnjih dneh v samoosamitvi. FOTO: Damjan Žibert

Aktualna sezona se je sicer že zdaj z zlatimi črkami zapisala v zgodovini slovenskih smučarskih skokov, vodilna v skupnem seštevku Nika Križnar pa bi lahko poskrbela še za "kristalno" nadgradnjo v podobi velikega kristalnega globusa, za katerega se bori z Japonko Saro Takanaši.

Načrtov Križnarjevi na nedeljski tekmi niso pokvarile niti težave selektorja Zorana Zupančiča, ki je moral ostati v samoizolaciji, Križnarjeva pa je z drugim mestom vnovič prevzela vodstvo v skupnem seštevku. Smučarska zveza Slovenije (SZS) je v sporočilu za javnost v ponedeljek popoldne potrdila, da bo Zupančič z ekipo vendarle odpotoval v Čajkovski, kjer bodo na sporedu zaključne preizkušnje sezone. V samoizolaciji je bila sicer celotna reprezentanca, tudi temovalke.

Najverjetneje takoj na pot
"Danes so zdravstvene oblasti v Rusiji preklicale izolacijo za Zorana Zupančiča in članice slovenske reprezentance v smučarskih skokih," so zapisali pri SZS. "Smučarska zveza Slovenije se za izjemno pomoč iskreno zahvaljuje Ministrstvu za zunanje zadeve RS, še posebej g. Andreju Šteru, veleposlaniku RS v Moskvi, nj. eksc. Branku Rakovcu, ki je pokazal izjemno razumevanje in učinkovitost pri reševanju zapletene situacije, ter zdravnikom in zdravstvenim delavcem na infekcijski kliniki v Ljubljani in Kliniki za pljučne bolezni na Golniku. Brez usklajenega delovanja v zadnjih 24 urah ne bi mogli predstaviti vseh potrebnih podrobnosti in argumentov zdravstvenim organom v Rusiji. Ekipa bo tako po vsej verjetnosti še danes nadaljevala pot v Čajkovski, kjer nas čaka zadnje dejanje FIS svetovnega pokala v ženskih smučarskih skokih," so še dodali.

Zupančič je bil pozitiven na novi koronavirus že med svetovnim prvenstvom v nordijskih disciplinah v Oberstdorfu, pred potjo v Rusijo pa je bolezen pozdravil, a bil nato znova pozitiven v Nižnjem Tagilu. Tako na trenerskem stolpu ni mogel voditi svojih varovank. Od takrat je bil v samoosamitvi, kasneje pa so morale v izolacijo tudi skakalke. Križnarjeva ima v skupnem seštevku pet točk naskoka pred prvo zasledovalko Takanašijevo. Slovenke pa se z Avstrijo borijo tudi za prestižni pokal narodov. Slovenija ima tri tekme pred koncem 31 točk naskoka. Ruski  Čajkovski bo gostil finale letošnje sezone z dvema posamičnima in ekipno tekmo.

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Walter Pravicek
23. 03. 2021 11.11
ZUPANČIČ SODI NA ZAKJLJUČEK TEKME TE SEZONE-AMPAK ZANIMIVO BI BILO,ČE BI KOMUNIST LJUBO JASNIČ TUDI POTOVAL V RUSIJO,DA "MALI RED NAREDI"?STAR,A NOČE V POKOJ!
Walter Pravicek
22. 03. 2021 18.16
MOGOČE BO Z FALKONOM POTOVAL V RUSIJO NA KONEC SKAKALNIH TEKEM IN MOREBITNI VELIKI GLOBUS KRIŽNARJEVI TUDI PAHOR!ON RAD ČESTITA!MOGOČE BO CELO DEJAL:TO MI DELI MALA!