Zimski športi

Bernardette Schild končala smučarsko kariero

Dunaj, 15. 03. 2021 12.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
2

Avstrijska alpska smučarka Bernadette Schild je na družabnih omrežjih sporočila, da se poslavlja od belih strmin. Eden od razlogov za dejstvo, da bo smuči postavila v kot, je tudi zdravstveno stanje, saj je to sezono morala predčasno končati zaradi poškodbe kolena.

Enaintridesetletnica si je pred dvema mesecema in pol še drugič v dobrem letu dni strgala križno vez, zaradi pomanjkanja motivacije na poti do popolnega povratka, pa je zdaj končala kariero. Najbolj uspešna sezona Bernardette Schild je bila sezona 2017/2018, ko je v slalomskem seštevku svetovnega pokala zasedla peto mesto, še trikrat pa je končala med najboljšo slalomsko deseterico.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sestra bolj uspešne Marlies Schild je sicer sedemkrat stala na stopničkah za zmagovalke, vselej v slalomu. Zadnjič ji je to uspelo v Leviju na Finskem 17. novembra 2018. Nekaj sezon je na najvišji ravni nastopala tudi v veleslalomu, a tam večjih uspehov ni dosegla.

"Morala sem se vprašati, ali sem pripravljena znova iti do skrajnih meja. Iskren odgovor je bil vselej 'ne'," je bila iskrena 31-letnica. "Vse dobro stvari se enkrat končajo. Odločila sem se, da je čas za nekaj novega. Vedno sem ljubila smučanje (včasih malce bolj, včasih malce manj), vendar zadnji dve leti nista bili več zabavni. Moji koleni sta sedaj dobro, vendar mislim, da ne bom mogla več smučati tako, kot sem bila sposobna. Zato sem se odločila, da končam aktivno kariero, "je med drugim zapisala na Instagramu. Odslej bo tiskovna predstavnica enega od svojih prvih sponzorjev.

Bernadette in Marlies Schild
Bernadette in Marlies Schild FOTO: Reuters
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Walter Pravicek
17. 03. 2021 08.27
Bernardette je SESTRA DOSTI BOLJŠE IN ZNANE smučarke,Marlies ki je poročena z Benijem RAICHOM,(je 3 kratna mama!Bravo Marlies!)tudi blazno dobrim smučarjem.Oba sta zgradila hotel,SAJ JE ONA PRED KONCEM KARIERE ZASLUŽILA VELIKO VEČ OD ŽE UTRUJENEGA BENI!A VSEKAKOR SE JE SCHILD obdobje prenehalo.Žal!
poper00
15. 03. 2021 19.34
ana marie proll,Reni Schneider in Marlies Schield njena sestra so tri mega zvezde slaloma v preteklosti danes pa je to isključno Ameriška zadeva.