7°C

Bernardette Schild končala smučarsko kariero

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
STA /T.Š. /
KOMENTARJI
1
Avstrijska alpska smučarka Bernadette Schild je na družabnih omrežjih sporočila, da se poslavlja od belih strmin. Eden od razlogov za dejstvo, da bo smuči postavila v kot, je tudi zdravstveno stanje, saj je to sezono morala predčasno končati zaradi poškodbe kolena.

Enaintridesetletnica si je pred dvema mesecema in pol še drugič v dobrem letu dni strgala križno vez, zaradi pomanjkanja motivacije na poti do popolnega povratka, pa je zdaj končala kariero. Najbolj uspešna sezona Bernardette Schild je bila sezona 2017/2018, ko je v slalomskem seštevku svetovnega pokala zasedla peto mesto, še trikrat pa je končala med najboljšo slalomsko deseterico.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Sestra bolj uspešne Marlies Schild je sicer sedemkrat stala na stopničkah za zmagovalke, vselej v slalomu. Zadnjič ji je to uspelo v Leviju na Finskem 17. novembra 2018. Nekaj sezon je na najvišji ravni nastopala tudi v veleslalomu, a tam večjih uspehov ni dosegla.

"Morala sem se vprašati, ali sem pripravljena znova iti do skrajnih meja. Iskren odgovor je bil vselej 'ne'," je bila iskrena 31-letnica. "Vse dobro stvari se enkrat končajo. Odločila sem se, da je čas za nekaj novega. Vedno sem ljubila smučanje (včasih malce bolj, včasih malce manj), vendar zadnji dve leti nista bili več zabavni. Moji koleni sta sedaj dobro, vendar mislim, da ne bom mogla več smučati tako, kot sem bila sposobna. Zato sem se odločila, da končam aktivno kariero,"je med drugim zapisala na Instagramu. Odslej bo tiskovna predstavnica enega od svojih prvih sponzorjev.

Bernadette in Marlies Schild
Bernadette in Marlies SchildFOTO: Reuters