Zimski športi

Schmidhoferjeva še v drugo najhitrejša na smuku v Lake Louisu, Štuhčeva 14.

Lake Louise, 01. 12. 2018 23.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ilka Štuhec je odpeljala svojo drugo tekmo v svetovnem pokalu po 20-mesečni odsotnosti in poškodbi kolena, zaradi katere je izpustila celotno minulo olimpijsko sezono. Na uvodnem ženskem smuku sezone je bila šesta, na drugem pa je vpisala uvrstitev v najhitrejšo petnajsterico. Tekmo je namreč končala na 14. mestu.

Po zmagi dan poprej je v manj kot 24 urah Avstrijka Nicole Schmidhofer (1:47,68) osvojila še drugi smuk v Lake Louisu ter je tako ponovila dosežek slovenske šampionke Ilke Štuhec izpred dveh let, ko je aktualna svetovna prvakinja v smuku prav tako osvojila oba smuka na tem prizorišču v kanadskem Skalnem gorovju.

Schmidhoferjeva pred tem v svetovnem pokalu še ni imela zmage, iz Lake Louisa pa bo odšla s kar dvema. 29-letnica je dosegla še šeste stopničke, lani je na svetovnem prvenstvu v St. Moritzu senzacionalno osvojila zlato na superveleslalomu. Za dvojno avstrijsko zmagoslavje je poskrbela Cornelia Hütter, ki se je zavihtela na drugo mesto za še 14. stopničke, potem ko se je na progi zadržala 44 stotink sekunde dlje. Švicarka Michelle Gisin je na obeh smukih v Lake Louisu končala na odru za zmagovalke, drugemu je dodala še tretje mesto. Za zmagovalko je zaostala 47 stotink sekunde. To so njene šeste stopničke v svetovnem pokalu.

Najboljša slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec je na drugem ženskem smuku sezone v kanadskem Lake Louisu osvojila 14. mesto.
Najboljša slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec je na drugem ženskem smuku sezone v kanadskem Lake Louisu osvojila 14. mesto. FOTO: David Stropnik

Tik za najboljšo trojico se je uvrstila Američanka Mikaela Shiffrin, ki je ohranila vodstvo v skupnem seštevku. Dvojna zmagovalka smuka Schmidhoferjeva je s popolnim izkupičkom 200 točk na prvem mestu v smukaškem seštevku, Štuhčeva, ki je na dveh smukih osvojila 58 točk, je na osmem mestu. Na prizorišču, kjer je predlani dvakrat zmagala, se je Štajerka kot prva na startu odločno pognala v lov za novo vrhunsko uvrstitev. V zgornjem delu je bila zelo hitra, a se ji je v nadaljevanju pripetila napaka, ko je zašla iz idealne linije ter izgubila dragoceni čas za stopničke.

Njen čas v cilju 1:49,28 je pomenil, da je bila za 21 stotink počasnejša kot v petek, ko je osvojila šesto mesto. Za 19 stotink pa je bila počasnejša tudi od zadnjega treninga. Že druga na startu Italijanka Nadia Fanchini je pokazala, da se da progo prevoziti vsaj 65 stotink hitreje, tretja na startu Gisinova je bila hitrejša še za dodatnih 48 stotink sekunde.

Po nastopu četrte na startu Avstrijke Christine Scheyer, ki je bila od Mariborčanke hitrejša za stotinko, je bilo jasno, da Štuhčeva ne bo na stopničkah. Do konca jo je prehitelo še deset tekmovalk.

Smuk (ž), Lake Louise, izidi:
1. Nicole Schmidhofer (Avt) 1:47,68
2. Cornelia Hütter (Avt) +0,44
3. Michelle Gisin (Švi) +0,47
4. Mikaela Shiffrin (ZDA) +0,63
5. Nicol Delago (Ita) +0,73
6. Ramona Siebenhofer (Avt) +0,84
7. Nadia Fanchini (Ita) +0,95
8. Corinne Suter (Švi) +1,28
9. Stephanie Venier (Avt) +1,39
10. Ester Ledecka (Češ) +1,43
...
14. Ilka Štuhec (Slo) +1,60

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MesOjediPinGvin
02. 12. 2018 10.57
+4
Ob tisti napaki v srednjem delu je sigurno izgubila vsaj sekundo. Vseeno dobra uvrstitev in spodbuda za naprej, saj je šele začetek sezone. Zmage tudi še pridejo.