Zimski športi

Mikaela Shiffrin po 'sreči v nesreči': Zelo sem hvaležna, da ni hujšega

Cortina, 27. 01. 2024 09.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
9

Ameriška smučarska zvezdnica Mikaela Shiffrin je na petkovem smuku za svetovni pokal v italijanskem zimskem središču v Dolomitih Cortini d'Ampezzo že na prvem zahtevnejšem skoku grdo padla. S hriba so jo morali prepeljati s helikopterjem. Po prvem pregledu pri zdravniku kaže, da se ni huje poškodovala. Sledilcem se je že oglasila.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Za tekmovalko iz Kolorada Mikaelo Shiffrin, ki bo 13. marca dopolnila 29 let, je nova izjemna sezona, v kateri je z 12 uvrstitvami na oder za zmagovalke, od tega sedmimi zmagami, vložila kandidaturo za šesti veliki kristalni globus za zmago v seštevku svetovnega pokala. S 95 zmagami je rekorderka v svetovnem pokalu. A se je s 1209 točkami vodilni v skupnem seštevku zime na progi Tofane primeril zelo redek padec, ko je izgubila ravnotežje med skokom pred enim najtežjih zavojev na olimpijski progi in je zdrsnila v zaščitno mrežo ter nepremična obležala na snegu.

Mikaelo Shiffrin je v bolnišnico odpeljal helikopter
Mikaelo Shiffrin je v bolnišnico odpeljal helikopter FOTO: AP

Do nje so prišli reševalci. Po nekaj mučnih trenutkih se je le usedla ter se nato dvignila pokonci. A se je videlo, da je hud padec pustil posledice. Ker ni mogla preložiti teže na levo nogo, je s pomočjo palic zapustila progo. Tekma je bila prekinjena za več kot 20 minut, saj so Shiffrinovo morali evakuirati s hriba s helikopterjem. Z reševalnim vozilom so jo nato prepeljali do klinike v Cortini, kjer so opravili prvi pregled in ugotovili, da si pri padcu ni poškodovala kolenskih vezi. To je bil sicer drugi smuk za Američanko v sezoni, potem ko je na uvodnem v St. Moritzu zmagala.

Padec je zasenčil dogajanje na tekmi, ki se je končala s petimi tekmovalkami na zmagovalnem odru, ko so si tri smučarke razdelile tretje mesto. O tem, da se ni huje poškodovala, je sledilce in javnost obvestila na družbenem omrežju X.

"Hvala vsem za podporo in lepe želje. Trenutno vse to jemljem dan za dnem in bom delila več informacij oziroma novosti, ko bom vedela več. Zelo sem hvaležna, da ni hujšega, vendar me trenutno precej boli. Preostanek tega konca tedna ne bom smučala in izpustila bom Kronplatz v torek. Kaj bo naprej, je zdaj precej težko reči. Potrebujem nekaj časa, da bomo vse skupaj predelali z mojo ekipo in da vidim, kako se bo odvijalo v prihodnjih dneh. Hvala vsem," je zapisala Shiffrinova.

Corinne Suter
Corinne Suter FOTO: AP

Objavi je pripela fotografijo, ki jo je sama posnela, kako leži na postelji v svoji sobi v apartmaju, z obkladkom na levem kolenu. Na drugi fotografiji je posneta, kako stoji objeta in nasmejana skupaj s članicami ameriške reprezentance brez povoja na kolenu.

Medtem jo je huje odnesla Švicarka Corinne Suter, olimpijska prvakinja v smuku leta 2022, ki si je levo koleno poškodovala pri doskoku nedaleč od mesta, kjer je padla Shiffrinova. Suterjeva je s poškodbo kolenskih vezi in meniskusa že končala sezono.

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sailer2
27. 01. 2024 10.33
Ta komentator na RTV pomoje nikol še stavu ni na dilah!!
Volja
27. 01. 2024 10.23
+5
Se mi je kar kamen odvalilod srca ob tej novici.
Sailer2
27. 01. 2024 10.18
+4
Ta smuk v Cortini, je bolj zrel za moške.
Volja
27. 01. 2024 10.29
+2
Vsaj zdaj vedo, kaj jih čaka na OI. Je pa mene presenetila umetma konfiguracija terena.
Sailer2
27. 01. 2024 10.42
Morda tudi "kaj me čaka" 🤫😂 jaz bi dal super G smuče na svoje noge za tak smuk oz. Najkrajše smuk dile kar jih lahko imaš po pravilih. Uglavnem meni deluje bolj tehnično kot pa hitro.
za bojši jutri
27. 01. 2024 10.16
+3
Potrebuje malo pozornosti
Sailer2
27. 01. 2024 10.12
+1
dobro ja, da ni nič hujšega, rad bi se pa obregnil tudi naše sloski falange, enako število predstavnic na tekmi kot Kenija.
Sailer2
27. 01. 2024 10.23
+1
Če PRIVAT Ilka zaključi, jih bo pa še manj oz. Nobene 😂 sej se vam tudi vidi na smučiščih, tokio drift z repi ter ravna kolena, ker noben ne zna nardit pancr fita 🤣
PoldeVeliki
27. 01. 2024 09.55
+3
Važno,da ni hujše poškodbe.