Zimski športi

Shiffrinova kmalu znova na belih strminah

New York, 05. 03. 2020 20.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ameriška smučarska zvezdnica Mikaela Shiffrin je napovedala vrnitev v belo karavano. Po več kot enomesečnem premoru zaradi očetove smrti je 24-letnica napovedala, da bo prihodnji teden pripotovala v švedski Are, kjer smučarke čakajo paralelni slalom, veleslalom in slalom za svetovni pokal.

Olimpijska prvakinja je v teh dneh še v domačem Koloradu, prihodnji teden pa se vrača v Evropo, kjer se bo udeležila sklepnih tekem sezone.

"Ne morem vam obljubiti, da bom sposobna nastopiti, ko bo šlo na tekmi zares," je na Instagramu zapisala smučarka in dodala, da po vsem, kar se je v zadnjih tednih dogajalo, nima visokih pričakovanj, želi si odpeljati le nekaj dobrih zavojev. "Mislim, da bi to osrečilo mojega očeta." Ta se je v začetku februarja doma huje poškodoval in za posledicami poškodb umrl. Smučarka se je po dogodku nato vrnila domov.

"Prišla sem do točke, ko ne bi mogla živeti naprej, če se ne bi skušala vrniti v startno hišico," pa je tekmovalko povzel časnik New York Times. Kot še pišejo v časniku, se bo s tem počutila bližje pokojnemu očetu, ki je vseskozi močno podpiral njeno športno pot.

Mikkaela Shiffrin se po krajšem premoru vrača na bele strmine.
Mikkaela Shiffrin se po krajšem premoru vrača na bele strmine. FOTO: AP

Ob odhodu domov je Shiffrinova prepričljivo vodila v skupnem seštevku svetovnega pokala. Zdaj je vodstvo prevzela Italijanka Federica Brignone, ima že 153 točk prednosti pred ameriško dvakratno olimpijsko in petkratno svetovno prvakinjo.

Do konca sezone je na sporedu še sedem tekem oziroma maksimalnih 700 točk. A tudi del teh tekem je še pod vprašajem, saj bo Mednarodna smučarska zveza v petek razpravljala o izvedbi finala svetovnega pokala v Cortini d'Ampezzo, ko naj bi naslednje ukrepe v boju proti koronavirusu sprejeli v italijanskih deželnih vladah.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
06. 03. 2020 15.32
+0
Saj je biu ze cas, da se je vrnila
krnekilojz
06. 03. 2020 12.10
-5
Sem mislil, da bo žalovala 30 let k una kraljica!
3cela13o
05. 03. 2020 21.49
-8
Kdo ji bo pa zdej doping delal?