Zimski športi

Shiffrinova na SP z rekordnim programom

Cortina d'Ampezzo, 02. 02. 2021 19.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ameriško zvezdnico alpskega smučanja Mikaelo Shiffrin na bližnjem svetovnem prvenstvu v Cortini d'Ampezzo čaka rekordno število nastopov. Napovedala je, da bo nastopila v kombinaciji, slalomu, veleslalomu in superveleslalomu, poročajo agencije. Doslej je na svetovnih prvenstvih in olimpijskih igrah nastopala največ v treh disciplinah.

Shiffrinova (na fotografiji) med zadnjim obiskom Kranjske Gore.
Shiffrinova (na fotografiji) med zadnjim obiskom Kranjske Gore. FOTO: Damjan Žibert

Petindvajsetletna Mikaela Shiffrin je na zadnjih štirih prvenstvih slavila v slalomu, pred dvema letoma v Aareju na Švedskem pa je konkurenco presenetila tudi z zmago v superveleslalomu. Kako bo letos, ostaja odprto vprašanje, saj je v sezoni 2020/21 nastopala samo v tehničnih disciplinah, v zadnjih treh dneh pa se je posvetila tudi treningu superveleslaloma. A kot dodaja, v tej disciplini ne bo nastopila, da bi branila zmago, saj je glede na formo po njenem mnenju absolutna favoritinja za zmago Švicarka Lara Gut-Behrami, ki je dobila zadnje štiri tekme.

"Zase lahko povem, da se na smučeh počutim zelo dobro in uživam. Mislim, da sem sposobna doseči dobro uvrstitev, čeprav zagotovil za to nimam," pa apetite vseeno razkriva 25-letna Američanka.

V skupnem seštevku svetovnega pokala je Shiffrinova trenutno na sedmem mestu, zato sebe ne ocenjuje kot veliko favoritinjo za zmage. Prvenstvo v Cortini d'Ampezzo bo na sporedu med 8. in 21. februarjem.

Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

uporabnica portala
02. 02. 2021 21.40
+1
Če se bo Mikaela spustila v oster boj s Petro Vlhovo, je to lahko morda na mlin Lari Gut B.
uporabnica portala
02. 02. 2021 21.38
+1
Odlično in ji tudi privoščim! Ima vse možnosti. Za VKG pa ima največje možnosti to sezono Petra Vlhova.
Bofur
02. 02. 2021 21.37
+1
Shiffrin superveleslaloma ni vozila že več kot eno leto. Tako da vprašanje, ali bo res šla na start. Je pa zanesljivo to dobra reklama za Cortino ..., potem ko je Goggia staknila poškodbo