Zimski športi

Shiffrinova potrdila vrnitev v Aareju, ki ima posebno mesto v njenem srcu

Are, 11. 03. 2020 14.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ameriška alpska smučarka Mikaela Shiffrin je na družabnih omrežjih potrdila, da se po daljši odsotnosti zaradi smrti očeta Jeffa v švedskem Aareju vrača na tekme svetovnega pokala. Američanka, ki bo v petek dopolnila 25 let, je nazadnje nastopala v Banskem v Bolgariji konec januarja.

Shiffrinova se vrača v karavano.
Shiffrinova se vrača v karavano. FOTO: AP

"Aare ima posebno mesto v mojem srcu od samega začetka kariere. Zdi se pravo mesto za mojo vrnitev v svetovni pokal," je v sredo sporočila prek svojega profila na Twitterju. Shiffrinova bo skušala na zadnjih treh tekmah v sezoni na Švedskem nadoknaditi točke v boju za skupni seštevek svetovnega pokala in slalomski seštevek, kjer zaostaja za tekmicami, a še ima možnosti za osvojitev obeh kristalnih globusov.

Shiffrinova po smrti očeta Jeffa, ki se je tragično ponesrečil doma v Vailu, mesec in pol ni tekmovala in si je v skupnem seštevku nabrala zaostanek 153 točk za Italijanko Federico Brignone, za Slovakinjo Petro Vlhovo pa v slalomski razvrstitvi zaostaja za 20 točk.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V Aareju bodo na sporedu še zadnje tri tekme sezone, potem ko je bil spored finala v Cortini d'Ampezzo pretekli teden odpovedan. V četrtek bo na Švedskem, kjer je lani Ilka Štuhec slavila naslov smukaške svetovne prvakinje, na sporedu paralelni slalom, v petek in soboto pa bosta še klasični veleslalomska oziroma slalomska preizkušnja. Od Slovenk bodo na vseh treh tekmah nastopile Meta Hrovat, Ana Bucik, Maruša Ferk in Klara Livk, Tina Robnik bo manjših težavah z zdravjem zgolj na petkovem veleslalomu, so sporočili s Smučarske zveze Slovenije.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

backspace
11. 03. 2020 18.48
+2
Aare vse odpovedano...ženske zaključile sezono...toj to za letos
Rožice cvetijo
11. 03. 2020 14.21
+0
Če bo dobila avion oz. dovoljenje za let. Raje bi ostala doma.