Zimski športi

Šivic: To, da imamo po devetih tekmah le en poraz po rednem delu igre, je super

Ljubljana, 16. 10. 2021 10.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po dveh domačih tekmah pretekli konec tedna, na katerih so ljubljanski hokejisti zabeležili dve zmagi – najprej so premagali HC Pustertal, zatem pa še Red Bul Salzburg, so zmaji v razširjenem avstrijskem prvenstvu štirinajstih ekip tokrat gostovali v Linzu in domov odnesli točko. V podaljšku so bili spretnejši domačini. Hokejisti SŽ Olimpije po devetih odigranih tekmah zasedajo drugo mesto na prvenstveni razpredelnici.

Mitja Šivic
Mitja Šivic FOTO: Luka Kotnik

Ekipa Linza, v kateri igra tudi slovenski reprezentant Blaž Gregorc, je v Ljubljani gostovala konec septembra, a je bila takrat zaradi bolezni precej oslabljena in je gladko izgubila. Tokrat so tudi Avstrijci igrali v polni zasedbi in z nekaj sreče so prišli do zmage v podaljšku, potem ko je gol za zmago dosegel izkušeni Brian Lebler. Zmaji so še dobrih pet minut pred koncem rednega dela vodili s 3:2. "Linz nas z borbo in načinom igre ni presenetil. V prenovo ekipe so vložili veliko sredstev in so v spodnjem delu lestvice, ker se jim začetek ni posrečil. Imajo veliko zelo kvalitetnih posameznikov. Vedeli smo, da si bodo zelo želeli in da bodo pripravljeni. Tudi mi smo bili. Prvo tretjino smo bili zelo kvalitetni, v drugi tretjini smo začeli preveč igrati njihovo igro in s to tretjino ne moremo biti zadovoljni. V zadnji tretjini pa nam je lahko zelo žal, da smo zapravili vodstvo in naredili individualne napake, kar nas je stalo zmage. Dejstvo je, da ne moreš biti zadovoljen, če vodiš pet minut pred koncem tekme in izgubiš v podaljšku. Po drugi strani pa se moramo iz teh tekem veliko naučiti,” je po tekmi za uradno spletno stran kluba povedal Mitja Šivic. "Ni pa časa za negativizem. Danes smo bili pravi, a na žalost smo izgubili v podaljšku. V nedeljo nas čaka nova tekma in prinesti moramo energijo in željo, odpraviti individualne napake in iti absolutno na zmago."

Olimpija je zdaj na drugem mestu ICEHL, kar je izjemno. "To, da imamo po devetih tekmah praktično le en poraz po rednem delu igre, je super. Če bi nam to kdo ponudil pred sezono, bi sprejeli," še dodaja Šivic.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tekač
17. 10. 2021 08.21
Kondicijsko delo se obrestuje. Olimpija lahko doma in na tujem igra na zmago in to je pravilen pristop. Bravo zmaji za uspehe, vsi na tekme...podprimo naše fante....