Zimski športi

Šivic navkljub visokem porazu ganjen: Hvala navijačem, da prepoznajo naše delo

Ljubljana, 20. 11. 2021 10.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
M.J., T.Š.
Komentarji
0

Po reprezentančnem premoru je ponovno nastopil čas za hokej v Tivoliju. Tekma razširjenega avstrijskega prvenstva proti odličnemu Salzburgu je bila hkrati prva domača tekma zmajev po uradnem izstopu bratislavske ekipe in prva domača tekma s spremenjenim načinom točkovanja. Tokrat je Tivoli drugič v tej sezoni gostil trenutno petouvrščeno ekipo EC Red Bull Salzburg. Rivalstvo med Salzburgom in Ljubljano se odvija še iz časov lige EBEL. V prvem obračunu v Ljubljani so slavili zmaji, tokrat pa so biki v Ljubljano prišli odločeni, da popravijo vtis po porazu v Ligi prvakov. In z visoko zmago jim je to uspelo (2:7). Navkljub prepričljivemu porazu pa slabe volje pri vodilnih zmajih ni bilo.

Zmaji so meli tokrat bolj malo razlogov za veselje. Navkljub visokemu porazu, pa je bilo vzdušje v Tivoliju odlično.
Zmaji so meli tokrat bolj malo razlogov za veselje. Navkljub visokemu porazu, pa je bilo vzdušje v Tivoliju odlično. FOTO: SŽ Olimpija

Tudi tokrat so se izkazali navijači in obiskovalci v Tivoliju, ki so celo tekmo bučno spodbujali hokejiste SŽ Olimpije. Na začetku tekme so razvili transparent dobrodošlice malemu Liamu, ki je ta teden razveselil Aneto in Miho Štebiha. V zadnji tretjini pa si je Mitja Šivic prislužil navdušeno skandiranje domačih navijačev in napis: Mitja Šivic, trener številka 1. "Salzburg nas ni presenetil, pričakovali smo, da bodo v Ljubljano prišli zelo motivirani po porazu v Ligi prvakov. Začeli so zelo agresivno, nismo imeli odgovora. Prehitro smo se znašli v zaostanku štirih golov. V nadaljevanju tekme smo vzpostavili ravnotežje, a je bilo prepozno. Salzburg je igral na nož, ni popuščal in dokazali so, da so res kakovostna ekipa. Hvala, vsem v Tivoliju in navijačem, ki so nas podpirali do zadnje minute, to je bilo res lepo in nam veliko pomeni," je po tekmi za uradno spletno stran kluba povedal Luka Kalan.

Naslednjo tekmo v razširjenem avstrijskem hokejskem prvenstvu bodo Ljubljančani igrali čez teden dni, ko bodo gostovali v Linzu. Še prej pa jih v DP čaka večni derbi z Jeseničani.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.