Zimski športi

Lampičeva na 11. mestu, zmaga Švedinji Svahnovi

Val Müstair, 02. 01. 2021 12.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Po petkovem sprintu je bila v Švici na sporedu druga etapa tradicionalne tekaške turneje Tour de Ski v ženski konkurenci, tek na desetkilometrski razdalji v klasični tehniki. V Švici je nastopila tudi slovenska reprezentantka Anamarija Lampič, ki je zasedla 11. mesto, zmagal je Švedinja Linn Svahn.

Udeleženke turneje Tour de Ski, gre za tekmovanja za svetovni pokal v smučarskem teku, niso imele dosti časa za premor, saj je bila po petkovem sprintu danes na sporedu še zasledovalna tekma. Tekačice so morale opraviti z 10-kilometrsko razdaljo v klasični tehniki, oziroma štirimi krogi po 2,5 kilometra. V konkurenci je bila tudi edina Slovenka Anamarija Lampič, Eva Urevc ni startala zaradi slabega počutja.

Lampičeva si včerajšnje preizkušnje ne bo ohranila v lepem spominu, čeprav je dosegla lepo uvrstitev. Na uvodni tekmi letošnje novoletne turneje , ki je potekala v Val Müstairju v Švici, je v sprintu v prosti tehniki zasedla drugo mesto, a ni ostalo pri tem. Z drugega mesta je nazadovala na šesto, tako je odločila tekmovalna žirija, ker naj bi ovirala tekmico in je ostala brez stopničk svetovnega pokala.

Na startu današnje preizkušnje je bilo 60 tekmovalk, manjkale so Norvežanke. Zmago je slavila Švedinja Linn Svahn, že drugo zaporedno v svetovnem pokalu, v boju za stopničke je bilo v zaključku pet tekmovalk. Druga je bila Rusinja Julija Stupak (+0,7), tretja Američanka Jessica Diggins (+0,8). Lampičeva je večinoma tekla v drugi skupini, na koncu je zasedla 11. mesto (+19,5). 

Lampičeva je v prvem od štirih krogov držala stik z najhitrejšimi, v drugem pa se je ustvarila prva razlika. Na polovici proge, po dveh krogih na petih kilometrih je Lampičeva z zaostankom 5,7 sekund tekla na 14. mestu, zaostanek se je v naslednjem krogu povečal za 12 sekund, Lampičeva je bila na 7,5 km 15.. V zadnjem krogu je pospešila in do cilja pridobila štiri mesta, v primerjavi z najhitrejšimi pa je izgubila le dve sekundi.

V skupnem seštevku je Lampičeva pridobila eno mesto in je zdaj peta s 40 sekundami zaostanka za Svahnovo, vmes so še Digginsova, ki zaostaja 13 sekund, Frida Karlsson, ki zaostaja 18 sekund in Rosie Brennan, ki zaostaja 20 sekund.

Anamarija Lampič
Anamarija Lampič FOTO: Damjan Žibert

Izidi, skupinski start, klasična tehnika:
- ženske, 10 km:
1. Linn Svahn (Šve)                      30:09,9

2. Julija Stupak (Rus)                      +0,7

3. Jessie Diggins (ZDA)                      0,8

4. Frida Karlsson (Šve)                      1,4

5. Katharina Henning (Nem)                   2,0

6. Rosie Brennan (ZDA)                       3,4

...

11. Anamarija Lampič (Slo)                   19,5

- skupni vrstni red (10):
1. Rosie Brennan (ZDA)                       451

2. Tatjana Sorina (Rus)                      388

3. Natalija Neprjajeva (Rus)                 340

4. Nadine Fähndrich (Švi)                    309

5. Therese Johaug (Nor)                      301

6. Anamarija Lampič (Slo)                    301

...

23. Eva Urevc (Slo)                           106

Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pojtrarara
02. 01. 2021 19.26
Cestitke Ana, odlicen tek, se posebej na koncu. Drzimo pesti da tudi pritozba uspe. pravica se je tudi ze izkazala tudi na nek nacin danes, ko je bila svicarka za Ano.
NejkoSLO
02. 01. 2021 13.17
+4