3°C

60. Vitranc bodo imeli Slovenci v slabem spominu, slalomska zmaga Noelu

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
M.J. /
KOMENTARJI
17
Smučarji so se pomerili še na drugi tekmi 60. Pokala Vitranc. Na sporedu je bila slalomska preizkušnja za svetovni pokal, ki je potekala v precej bolj zahtevnih pogojih kot veleslalom, saj je tekmovalce v Kranjski Gori spremljalo sneženje in slaba vidljivost. Na startu predzadnje tekme v sezoni je bilo 67 tekmovalcev, med njimi štirje Slovenci. Zmagal je Francoz Clement Noel, drugo mesto je osvojil njegov rojak Victor Muffat-Jeandet, tretje mesto je pripadlo Švicarju Ramonu Zenhäusernu. Štefan Hadalin je osvojil 25. mesto. Marco Schwarz je še pred zadnjim slalomom osvojil slalomski seštevek sezone.

Štefan Hadalin
Štefan HadalinFOTO: Damjan Žibert

Najboljše izhodišče v finalu si je zagotovil Francoz Clement Noel, ki je imel 0,49 sekunde prednosti pred najbližjim zasledovalcem, razlike med ostalimi tekmovalci pri vrhu lestvice pa so bile precej manjše. Drugi je bil Norvežan Henrik Kristoffersen, tretji Švicar Ramon Zenhausern, četrti Francoz Alexis Pinturault, peti pa njegov rojak Victor Muffat-Jeandet, ki je za vodilnim zaostajal 0,61 sekunde. Štefan Hadalin je z 2,23 sekunde zaostanka zasedel 17. mesto, medtem ko se ostalim trem našim smučarjem v drugi tek ni uspelo uvrstiti. Žan Kranjec, ki je nosil startno številko 36, je bil na zadnjem vmesnem merjenju časa 28., potem pa je žal sledila napaka, ki ga je stala uvrstitve v finale. 4,40 sekunde zaostanka je na koncu pomenilo 32. mesto.

Clement Noel
Clement NoelFOTO: AP

Mlada SlovencaAljaž Dvornik in Tijan Marovt, ki sta se na pot podala kot 53. oziroma 64. po vrsti, sta se morala spopasti s precej bolj zahtevnimi razmerami na progi. Dvornik se je dobro boril vse do zadnjih metrov proge, na koncu pa je s 5,49 sekunde zaostanka prišel na 37. mesto, medtem ko je Marovt svoj nastop sklenil predčasno. Hadalin je v drugo začel zelo napadalno, žal pa je kmalu storil veliko napako, ki bi skoraj vodila do odstopa. Po tem v ravninskem delu ni več našel prave hitrosti, tako da je ob prihodu čez ciljno črto zasedel 11. mesto. Noel je na koncu zmagal, drugo mesto je osvojil Muffat-Jeandet, tretje Zenhaeusern, Štefan pa je dan v Kranjski Gori sklenil na 25. mestu. "Dejansko je bila to ena velika borba. Od starta nisem dobil nekih pravih občutkov, hitro se mi je zgodila velika napaka, ravno pred tistim položnim delom, proga ni bila dobro očiščena in potem se taka napaka še bolj pozna,"je za uradno spletno stran SZS povedal edini Slovenec v finalu slalomske tekme. "Bila je težka tekma, predvsem prvi tek z vidika vidljivosti. Fantje so zelo malo videli predvsem v spodnjem delu, ki pa je tu najtežji. Videli smo tudi ogromno odstopov s kasnejšimi številkami. Organizatorji so naredili vse, kar so lahko, to je šport na prostem. Tudi take tekme pridejo, v takih razmerah mi treniramo, bilo je težko, a težko za vse,"pa je slab slovenski vikend na Vitranc za spletno stran SZS pokomentiral šef za tehnične discipline Klemen Bergant.

Koronavirus pasica november