Zimski športi

Slivnik vse bližje vrnitvi v slovensko smučanje

Innsbruck, 04. 04. 2019 14.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Doma in v tujini cenjeni in priznani slovenski smučarski trener Janez Slivnik je po poročanju avstrijskih medijev uradno sklenil svoje delo na čelu avstrijske moške veleslalomske ekipe za svetovni pokal. S tem se odpirajo možnosti, da bi se Slivnik, ki je bil tudi trener slovenske šampionke Tine Maze, vrnil v slovensko alpsko smučanje.

Slivnik (na fotografiji) je s Tino Maze proslavil prve velike uspehe, preden je Črnjanko prevzel Italijan Andrea Massi.
Slivnik (na fotografiji) je s Tino Maze proslavil prve velike uspehe, preden je Črnjanko prevzel Italijan Andrea Massi. FOTO: Damjan Žibert

Avstrijska smučarska zveza je za avstrijsko tiskovno agencijo APA potrdila, da Janez Slivnik ne bo več trener v avstrijski reprezentanci. Delo in Dnevnik sta v sredinih izdajah poročala o morebitnih kadrovskih spremembah v slovenski reprezentanci za alpsko smučanje. V strokovnem vodstvu slovenskega smučanja si namreč želijo, da bi žensko smučanje prevzel prav Slivnik, ki je bil v slovenskem smučanju že pred 13 leti.

Nazadnje, ko je bil v slovenskem smučanju, je bil tudi trener šampionke Tine Maze, ki je pod njegovim vodstvom osvojila pet zmag v svetovnem pokalu in se iz drugorazredne veleslalomistke prebila v svetovni vrh. Osem let je nato sodeloval s Finci, v sezoni 2014/15 pa je postal trener v avstrijski moški veleslalomski ekipi, ki jo je treniral zadnjih pet sezon. Spomladi 2014 se je pogovarjal tudi o možni vrnitvi v slovensko reprezentanco, a takrat zveza ni mogla zagotoviti sredstev.

Obstajajo razmišljanja, da bi Slivnik prevzel vodenje slovenske ženske reprezentance, v kateri so v ospredju Meta Hrovat, Ana Bucik, Tina Robnik in Maruša Ferk, namesto sedanjega trenerja ženske reprezentance Denisa Šteharnika. Za spremembe se je odločila tudi trenutno najuspešnejša slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec, ki je po koncu sezone sporazumno razšla s trenerjem Gregorjem Koštomajem in kineziologinjo Anjo Šešum.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

smu?ar1
09. 04. 2019 16.09
-1
Tina ni faktor in ne pozabite da je hotela za poslovilni nastop 100.000 Eur......upam da se Slivnik odloci za vrnitev
uporabnica1
08. 04. 2019 17.13
Tina že ve kaj govori, SZS je pa itak uničila že veliko talentov, to je že vsem znano!
kaslc 1
04. 04. 2019 16.37
+1
samo denar jih je
murate
04. 04. 2019 16.24
+1
nekaterih pamet ne bo nikoli srečala