7°C

Slovenija na ekipno tekmo v najmočnejši zasedbi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
STA /
KOMENTARJI
1
Po sredini odpovedi obeh smukov slovenske smučarje na finalu sezone svetovnega pokala v Lenzerheideju čakajo le še tekme v tehničnih disciplinah. Na ekipni tekmi v paralelnem veleslalomu bo slovenska ekipa nastopila v najmočnejši zasedbi, na startu bodo Tina Robnik, Andreja Slokar, Žan Kranjec, Štefan Hadalin, kot rezerva pa Ana Bucik.

Tina Robnik, Žan Kranjec, Ana Bucik, Meta Hrovat in Štefan Hadalin na arhivski fotografiji.
Tina Robnik, Žan Kranjec, Ana Bucik, Meta Hrovat in Štefan Hadalin na arhivski fotografiji.FOTO: Miro Majcen

Vreme ne prizanaša organizatorjem finalnega dela svetovnega pokala. V Lenzerheideju so zaradi prevelike količine novozapadlega snega in neugodne vremenske napovedi dokončno odpovedali smukaški preizkušnji. V četrtek bodo skušali izpeljati superveleslaloma, v petek ekipno paralelno tekmo, ob koncu tedna pa še tehnični disciplini.

V sredo sta bila za smukaško preizkušnjo prikrajšana Ilka Štuhecin Martin Čater, v superveleslalomu pa ne bo slovenskega predstavnika ali predstavnice na startu, ker Slovenec oziroma Slovenka nista del najboljše petindvajseterice v seštevku discipline v tej sezoni.

Na veleslalomu bodo na startu Meta Hrovat, Ana Bucikin Žan Kranjec, prav tako se bodo trije borili za zaključna mesta v slalomu, in sicer Ana Bucik, Andreja Slokarin Štefan Hadalin.

Koronavirus pasica nova