Zimski športi

Slovenija na ekipno tekmo v najmočnejši zasedbi

Lenzerheide, 17. 03. 2021 11.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po sredini odpovedi obeh smukov slovenske smučarje na finalu sezone svetovnega pokala v Lenzerheideju čakajo le še tekme v tehničnih disciplinah. Na ekipni tekmi v paralelnem veleslalomu bo slovenska ekipa nastopila v najmočnejši zasedbi, na startu bodo Tina Robnik, Andreja Slokar, Žan Kranjec, Štefan Hadalin, kot rezerva pa Ana Bucik.

Tina Robnik, Žan Kranjec, Ana Bucik, Meta Hrovat in Štefan Hadalin na arhivski fotografiji.
Tina Robnik, Žan Kranjec, Ana Bucik, Meta Hrovat in Štefan Hadalin na arhivski fotografiji. FOTO: Miro Majcen

Vreme ne prizanaša organizatorjem finalnega dela svetovnega pokala. V Lenzerheideju so zaradi prevelike količine novozapadlega snega in neugodne vremenske napovedi dokončno odpovedali smukaški preizkušnji. V četrtek bodo skušali izpeljati superveleslaloma, v petek ekipno paralelno tekmo, ob koncu tedna pa še tehnični disciplini.

V sredo sta bila za smukaško preizkušnjo prikrajšana Ilka Štuhec in Martin Čater, v superveleslalomu pa ne bo slovenskega predstavnika ali predstavnice na startu, ker Slovenec oziroma Slovenka nista del najboljše petindvajseterice v seštevku discipline v tej sezoni.

Na veleslalomu bodo na startu Meta Hrovat, Ana Bucik in Žan Kranjec, prav tako se bodo trije borili za zaključna mesta v slalomu, in sicer Ana Bucik, Andreja Slokar in Štefan Hadalin.

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Walter Pravicek
18. 03. 2021 08.12
PRIPRAVLJAM PAPIRNATE ROBČKE ZA BRISANJE OČAL IN BRISANJE SOLZ,KER IZ TE MOKE NE BO MKRUHA!ŽAL LETOS NE GRE.SKAKALKE SO PA IZ DRUGAČNEGA TESTA!