Zimski športi

Slovenska sedmerica na edini paralelni tekmi sezone

Lech, 11. 11. 2021 10.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V soboto in nedeljo bo avstrijsko prizorišče Lech/Zürs v znamenju edine individualne paralelne tekme v sezoni svetovnega pokala v alpskem smučanju. Na sobotni ženski tekmi bo nastopila slovenska četverica, v nedeljo na moški pa še trojica. Na startu ženske tekme bodo Ana Bucik, Meta Hrovat, Andreja Slokar in Tina Robnik. Moškemu tandemu Štefan Hadalin in Žan Kranjec se bo v nedeljo pridružil še 19-letni Rok Ažnoh, debitant v svetovnem pokalu.

Petra Vlhova
Petra Vlhova FOTO: AP

Na veleslalomu na ledeniku Rettenbach, s katerim se je začela sezona 2021/22 svetovnega pokala, je Žan Kranjec s tretjim mestom poskrbel za slovenske stopničke. Najboljši slovenski dosežek na ženskem veleslalomu je vpisala Meta Hrovat s šestim mestom. Točke so osvojili še Andreja Slokar s 14., Tina Robnik z 22. in Štefan Hadalin s 25. mestom. Tekmovanje se bo začelo v soboto ob 10. uri s kvalifikacijami alpskih smučark in začetkom izločilnih bojev ob 17. uri. V nedeljo se bodo moške kvalifikacije prav tako začele ob 10. uri, izločilni boji pa uro prej, torej ob 16. uri.

Zmagovalca lanske paralelne preizkušnje v smučarski regiji za petične Arlberg na stiku Tirolske in Predarlskega sta postala Slovakinja Petra Vlhova v ženski in Francoz Alexis Pinturault v moški konkurenci. Oba sta sicer ob koncu sezone postala tudi zmagovalca skupnih seštevkov svetovnega pokala ter prvič v karieri osvojila velika kristalna globusa. Za najboljši slovenski dosežek v Flexen Areni, ki je v Zürsu v občini Lech, je lani poskrbela Robnikova z 11. mestom.

Ameriška alpska smučarka Mikaela Shiffrin, ki je zmagala na veleslalomski ledeniški uverturi nad Söldnom, bo zaradi kroničnih bolečin v hrbtu izpustila sobotno tekmo.

Nastop je odpovedala tudi lanska zmagovalka te tekme Vlhova, ki se želi v celoti posvetiti tekmama v finskem Leviju, kjer bosta 20. in 21. novembra na sporedu dva slaloma. Slovakinja je na prvi tekmi v Söldnu osvojila tretje mesto z zaostankom 1,30 sekunde za Shiffrinovo.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BayernGomez
13. 11. 2021 16.53
Bi bil že čas, da ukinejo te paralelne tekme in vrnejo nazaj kombinacijo.
Walter Pravicek
11. 11. 2021 18.33
+1
SLOVAKINJA,FRANCOZINJE,ITD.SLOVENKE BOLJ ZADAJ!POČASI,ŠE NI KONEC SEZONE.