Zimski športi

Slovenski četverici 11. mesto, Francozom štafetna zmaga

Oberhof, 15. 01. 2021 16.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V nemškem Oberhofu je bila na sporedu tretja moška štafetna preizkušnja v letošnji sezoni svetovnega pokala. Zmago so slavili francoski biatlonci, drugi so bili Norvežani in tretji Italijani. Slovenska četverica je zasedla 11. mesto.

Slovensko ekipo so sestavljali Miha Dovžan, Jakov Fak, Rok Tršan in Alex Cisar in je zasedla 11. mesto (+ 3:37,3).

Francoska ekipa v postavi Simon Desthieux, Quentin Fillon Maillet, Fabien Claude, Emilien Jacquelin je prišla do zmage (šest zgrešenih strelov),  na 4 x 7,5 kilometra dolgi progi so bili drugi Norvežani (+ 4,2), tretji pa Italijani (+ 1:06,6). Norvežani so morali v en kazenski krog, poleg tega so opravili še štiri poprave, Italijani so zgrešili pet strelov.

Jakov Fak in Rok Tršan
Jakov Fak in Rok Tršan FOTO: SZS

''Mislim, da smo s prikazanim lahko zadovoljni. Miha je nekoliko preveč zaostanka pridelal v stoje, ni bil zanesljiv, praktično se je reševal z zadnjim strelom, malo čakal in potem tudi izgubil kontakt. Minuta, ki jo je pridelal, je mogoče malo preveč, računali smo na 40, 35 sekund. Kar je tekaško prikazal na sprintih, je bil boljši, kot pa je danes pokazal. Jakov nas je, kot že mnogokrat, vrnil med žive, se pravi med deseterico, kjer se da potem teči z najboljšimi. Nenazadnje je bila to tudi dobra izkušnja za Roka in Alexa, da prideta na progo s tistimi najhitrejšimi in jih poskušata držati. Rok je svoje delo opravil rutinirano, malo mu seveda še manjka pri teku. Mislim, da ima še pol minute ''lufta'', ko bo prišel v pravo formo. Tisto deseto mesto, ki smo ga držali, je bilo že več, kot smo pričakovali pred samo tekmo. Alex je potem tekel v skupini z nekim kontaktom, kjer je lažje teči in konec koncev v troboju s Fincem in Američanom potegnil srednjo slamico. Enajsto mesto na koncu je morda celo več od pričakovanj," je za uradno spletno stran SZS povedal glavni trener reprezentance Uroš Velepec

Izidi:
1. Francija          1:22:28,0 (0+6)
(Simon Desthieux, Quentin Fillon Maillet, Fabien Claude, Emilien Jacquelin)

2. Norveška              + 4,2 (1+4)
(Vetle Sjaastad Christiansen, Johannes Dale, Tarjei Boe, Johannes Thingnes Boe)

3. Italija              1:06,6 (0+5)
(Thomas Bormolini, Lukas Hofer, Tommaso Giacomel, Dominik Windisch)

4. Rusija               1:55,3 (0+9)

5. Nemčija              2:06,4 (3+11)

6. Ukrajina             2:31,8 (0+2)

11. Slovenija            3:37,3 (0+9)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bema1201
15. 01. 2021 17.11
KUL ima sedaj kar dva klovna, Šarca in sedaj še Erjavca. To bo še veselica, samo žal največje posledice te levičarske avanture bomo trpeli ljudje. Ne razumem pa medijev da jih v vsem tem tako zagnano podpirajo, ali se ne zavedajo kaj pomeni za Slovenijo imeti Erjavca za PV.